Hej vår nya konsultchef, vem är du?

Hej vår nya konsultchef, vem är du?

Det känns som att ”komma hem igen” när jag kliver in genom dörrarna på HumaNova-kontoren i Lund, Stockholm och Göteborg. Med alla genuina, kompetenta och kloka människor som jobbar både som konsulter, lärare och internt anställda. Jag heter Malin och bor med min man och vår kungspudel i Skåne och på deltid på Mallorca. Jag gick organisationsutbildningen på HumaNova 2014 och nu 10 år senare är jag tillbaka. Nu som konsultchef. I min ryggsäck har jag erfarenheter från olika utbildningar, arbetslivserfarenhet, bred kunskap inom ledarutveckling samt ett stort nätverk nationellt och internationellt.

Hur började du jobba med ledarskap och varför brinner du för att jobba med det fortfarande?

När jag avslutade min magisterexamen som Civilekonom med inriktning Organisation & Ledarskap så var mitt examensarbete att studera ett större samgående mellan två noterade bolag och hur ledarskap och kultur påverkades av förvärvet för olika hierarkier. Det var ett samgående mellan företag med verksamhet i två länder (Sverige och Finland). På den tiden låg fokus mest på det finansiella, marknad och effektivisering. Ledarskap och företagskultur fanns inte med som en variabel.

Detta blev mitt startskott till att förstå hur viktigt ledarskap är för företag. Därefter jobbade jag själv som ledare i många roller och som konsult och fick testa på ledarskap i praktiken. Rent formellt var det ca 15 år sen som jag började utbilda mig till professionell coach och ledarutvecklare för ett stort internationellt bolag. När detta bolag efter några år lade ner sitt kontor i Norden sökte jag mig runt efter olika certifieringar som coach och organisationskonsult och fann då både International Coaching Federation (ICF) och HumaNova. Jag gick organisationsutbildningen på HumaNova 2014 och nu 10 år senare är jag tillbaka.

Min passion är att vara delaktig och se personer, team och organisationer utvecklas. Det är min personliga drivkraft i allt jag gör. Min styrka är utöver det att skapa nätverk, få människor att växa och att skapa möjliga affärer tillsammans. Jag är inte rädd för förändringar, det är tvärtom mitt bränsle för utveckling.

Vad lockade dig till HumaNova?

HumaNova står för det holistiska genom psykosyntesen och alla som har jobbat inom ledarskapsutveckling under lång tid vet att det är ett av de mest grundläggande förhållningssätten vi har. Psykosyntesen har alltid funnits med mig i mitt coachande och den person jag är, det var det förhållningsätten och metoder vi även arbetade med inom det internationella konsultbolag jag jobbade för.  Så det känns som att ”komma hem” – ett synsätt för mänsklig utveckling.

Varför HumaNova och som konsultchef?

Jag tror det var en fråga om tajming, vilja och mod. När jag såg annonsen hade båda mina föräldrar somnat in efter flera års sjukdom. Jag kände att jag fått kraften tillbaka att ta mig an ett ledaruppdrag igen och ville jobba mer affärsdrivet. Något mer som lockade mig var möjligheten att få samarbeta med proffsiga, kloka och kompetenta personer inom HNL.  HumaNovas konsulter är seniora och jag ser att vi tillsammans kan utveckla och designa ledarprogram, skapa nya affärer och affärsutveckla med befintliga och framtida kunder. Jag är glad att jag är här och ser framemot en ny resa in i framtiden. Jag är också tacksam över att tidigare konsultchef Carina Collinder väljer att vara kvar i konsultteamet och tillföra klokskap inom offentliga upphandlingar och kundansvar.

Jag ser fram emot 2024 och att ta över stafettpinnen från Carina som utvecklat HNL under 12 år.

Malin Avalon Enquist, konsultchef för HumaNova Ledarskap from 1 januari 2024.

Läs fler bloggar härFölj oss på LinkedIn