Bloggen om personlig utveckling

Visa

Nature is calling

2019-11-08

Nature is calling

När jag är på kontoret i stan kommer jag ofta på mig själv med att titta drömmande ut genom fönstret. Bortom larm, buller, stress och press fastnar blicken på de svajande gröna trädtopparna. Då känner jag ett bekant litet sug i mellangärdet. Det är längtan som pockar på. Längtan efter att få komma närmare naturen.

Jag drömmer om ett litet torp i de sörmländska skogarna. Ett sånt där klassiskt rött hus med förstukvist, vita knutar och mossa på taket. På tomten ligger också en vedbod, en gäststuga och en gammal lada. En grusväg leder fram och förbi det lilla torpet mitt i den täta skogen. Och i slänten ner mot grusvägen öppnar skogen upp sig och utsikten över de omkringliggande åkrarna och hästhagarna brer ut sig.

Från det lilla torpet tar det ungefär tio minuter att cykla till en liten insjö med en badplats. Här badar jag, plockar blåbär, cyklar hem, bakar en paj, dricker kaffe i syrénbersån och äter ljummen blåbärspaj med vaniljsås. I ljudet av trädens sus blickar jag ut över åkrar och hästhagar och bara tar in det mäktiga med att vara en liten människa i allt detta storslagna…

Vad drömmer du om?

Utbildningen Bli den du är syftar till att ge dig kunskap, insikter och redskap som gör att du bättre förstår dig själv, dina relationer och andra i din omgivning. Allt för att du i slutändan ska ha möjlighet att göra livsval mot det liv du innerst inne längtar efter. Oavsett om det är kärlek, mod, frihet eller lugn i form av en röd liten stuga i skogen.

Läs fler bloggar härFölj oss på sociala medier här

Den inre rösten

2019-10-23

Den inre rösten

Många av oss går omkring och är halvnöjda. Livet rullar på, vi gör det vi ska, vi har det rätt bra och samtidigt är det något som skaver inom oss. Vi frågar oss själva om det här är allt men får till svar att vi borde vara tacksamma, nöjda med det vi har och inte gapa efter mer.

Så vi stretar på…

Under alla lager, djupt inom oss själva finns vår inre röst. Den som i varje läge vet vad som är bäst för oss, vilka val vi bör göra och vilken väg som leder oss framåt. Den inre rösten är vår kompass här i livet och stödjer oss i vår egen utveckling mot vårt livs mening.

Hos de allra flesta människor är det en kakofoni av röster i huvudet och den inre rösten blir svår att urskilja. Eftersom vi ofta förväxlar den med de mer högljudda rösterna som inte alltid leder oss rätt utan snarare talar ur rädsla, prestige eller vanemönster kan vi först behöva sortera ut vad som är vad. Börja med att skapa distans till våra tankar och känslor. Inte ta dem på blodigt allvar utan se dem för just det de är, tankar och känslor. För att sedan, när det blir tyst för en kort sekund, se vad som händer där i mellanrummet.

I utbildningen Bli den du är får du verktygen du behöver för att titta på de känslor och tankar som ofta dyker upp och vilka behov det är som ligger bakom. Du får kunskap, insikter och redskap som gör att du bättre förstår dig själv, dina relationer och andra människor. Allt för att du i slutändan ska ha möjlighet att göra livsval mot det liv du innerst inne längtar efter.

Läs fler bloggar härLäs mer om ’Bli den du är’ här

Är det ibland svårt att välja?

Vilken blogg vill du läsa? Låt ödet, fru fortuna, eller slumpen välja.
Eller är det redan förutbestämt?

Inspiration, frustration och kunskap.

HumaNovas bloggar skrivs i syfte att inspirera till självreflektion eller för att väcka tankar om relationer eller livet i stort. Ibland är våra inlägg personliga reflektioner från våra medarbetare och konsulter. I vissa fall är syftet att förmedla kunskap om senaste nytt inom  våra ämnesområden.

Vi på HumaNova