Bloggen om personlig utveckling

Visa

En ny syn på verkligheten?

En ny syn på verkligheten?

Är det verkligen möjligt? Ja! svarar forskningen. Kvantfysik, astrofysik och medvetandeforskning har utan tvekan förändrat synen på verkligheten från den mikroskopiska världen till Kosmos och till hur människans medvetande ingår i det kosmiska sammanhanget.

Vad betyder det för dig och mig? Är du redo för ett nytt språk?

Ett språk som är grunden för vårt arbete med Systemiska Konstellationer. Hur vi blir medvetna om vårt sammanhang och hur vi kan förändra det. Genom att använda våra kroppar och sinnen med uppmärksamhet i rummet så lär vi oss ett nytt språk. Om vi i psykosyntesen pratar om det transpersonella så pratar vi i konstellationerna om det transverbala. Vi skulle vilja säga att vi rent av pratar ett nytt transverbalt språk, genom och bortom det verbala.

Systemiska konstellationer är synnerligen upplevelsebara och hur vi ska förstå dem är inte bara med lite vanligt sunt förnuft. Det är ändå ganska ovanligt om vi ser oss omkring. Kan medveten närvaro hjälpa oss? Ja med vår kännedom om delpersonligheter så kan vi snabbt se vilka som är ”förnuftiga” och vilka som pratar i egen sak.

Du har verktygen. Vi har sammanhanget.

Är du nyfiken på hur systemiska konstellationer gifter sig med psykosyntes, dvs hur syntesen av de två ser ut? Om den ”förnuftiga” delpersonligheten säger JA så är du välkommen till vår kurs SysKon.

Svante Björklund och Annelie Djerf

Läs mer om kursen

Vilka relationer är viktigast?

Du har ju så många relationer. Men vilken är viktigast? Och hur vet man vilken eller vilka relationer man vill utveckla eller förfina? Här kommer lite att reflektera över så du får chansen att bli lite relationsklokare.

 

Låt oss leka med att du har tre kategorier av relationer:

  • Relationen till dig själv
  • Relationerna till andra människor som lever och finns i ditt liv just nu
  • Relationen till allt omkring dig till exempel naturen, de som tidigare levt eller det oändliga alltet

Här kanske du har andra namn på det som är bortom det vardagliga. Bara du vet vad du vill kalla det. På fikonspråk brukar man kalla det intrapersonella relationer, interpersonella relationer eller transpersonella relationer.

Vilken eller vilka av dessa relationer tänker du mest på? Är du ung är det ju vanligt att du tänker mer här och nu, är du lite äldre är det vanligt att du tänker mer på allt runt omkring dig och bortom vardagen. Och när det är stökigt i livet tänker vi alla kanske mer på oss själva och relationen till alla våra tankar, känslor eller så kallade delpersonligheter, som ibland tar över och ställer till det i livet.

Kanske hittade du något område av dessa tre som du vill utveckla. Här kommer några reflektionsfrågor som ger möjlighet att ta dig ett steg närmare dig själv i dina olika relationer:

  • Vilken relation i ditt liv tar mest energi från dig så du bli trött och frustrerad?
  • Vilken relation i ditt liv ger mest energi så du bli glad och inspirerad?
  • Om du skulle lägga 10 minuter per dag på att utveckla någon av dina relationer, vilken relation skulle det vara?
  • Vad behöver du mest av allt göra för dig själv för att utveckla den relation du vill prioritera?
  • Om du är realistisk, vet du hur du vill utveckla den relationen och göra det själv eller behöver stöd och hjälp från vänner, en coach, en terapeut – eller vill du utbilda dig?

 

För livet är kanske för de flesta av oss i grund och botten våra relationer, eller hur?

Läs fler bloggar härVåra utbildningar

Är det ibland svårt att välja?

Vilken blogg vill du läsa? Låt ödet, fru fortuna, eller slumpen välja.
Eller är det redan förutbestämt?

Inspiration, frustration och kunskap.

HumaNovas bloggar skrivs i syfte att inspirera till självreflektion eller för att väcka tankar om relationer eller livet i stort. Ibland är våra inlägg personliga reflektioner från våra medarbetare och konsulter. I vissa fall är syftet att förmedla kunskap om senaste nytt inom  våra ämnesområden.

Vi på HumaNova