Motiverande Samtal kurs – Distans

Studera var och när du vill när du går vår Motiverande samtal-kurs på distans. Allt du behöver för att gå denna kurs är uppkoppling till internet samt en dator, surfplatta eller smart mobil.

Motiverande samtal – Distans

Vår distanskurs i Motiverande samtal motsvarar MI grundkurs på tre dagar. Den är framtagen av erfarna MI-instruktörer som även leder kurser med elever på plats i klassrummet. Kursen består av ljudklipp, texter och övningar. Det finns arbetsmallar till övningarna som du kan ladda ner och spara för att använda i ditt eget arbete. Du kan hoppa på kursen löpande. Det är med andra ord en flexibel lösning för dig som vill läsa Motiverande samtal på distans.

Motivation är nyckeln till förändring

För att förstå grunderna i Motiverande samtal behöver vi först acceptera att människor har olika förutsättningar att nå förändring samt att vägen framåt kan se olika ut. MI handlar om att inspirera och motivera klienten att själv söka förändring. På så sätt startar en process där klienten är i fokus. Påtvingad eller utifrån initierad förändring ger sällan ett hållbart och långsiktigt resultat. I stället är det individens vilja till förändring som skapar hållbar förändring.

Motiverande samtal ger hållbar förändring

I distanskursen går vi igenom bakgrunden till MI, som kommer från långvarig forskning och stor erfarenhet av missbrukarvård. Inom den klientgruppen kan viljan till förändring vara låg. MI bygger på att klient och samtalsledare möts som jämlika parter där riktiga samtal och möten får utrymme. Långvariga och kliniska studier visar att förhållandet i samtalet ofta är avgörande för resultatet. William R Miller och Stephen Rollnick, psykologerna och upphovsmännen bakom Motiverande samtal, visade i sin forskning att det jämlika samarbetet är nyckeln till hållbar förändring.

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

Fler möjligheter

Vi erbjuder även kursen lärarledd i realtid online, samt på plats i Stockholm, Göteborg och Lund.
Detta läser du mer om på sidan sidan: Motiverande samtal utbildning.

Är ni fler från samma företag som vill gå kursen? Kontakta oss för en offert.

Omfattning:

Grundkurs motsvarande 3 dagar

Start

Löpande

Pris:

Privat
4900 SEK inkl moms
Företag
4900 SEK exkl moms

Är ni fler från samma företag som vill gå utbildningen? Kontakta oss för en offert.

Plats:

Vart du vill

Köp kursen här

För att anmäla dig till MI-kursen behöver du skapa ett kundkonto. Kundkontot innehåller din e-post samt för- och efternamn.

  1. Skapa ett konto
  2. Välj lösenord

 

Webbkursen motsvarar en grundkurs på 3 dagar med teoretiska avsnitt som varvas med övningar.  Till varje avsnitt finns ett forum där deltagarna kan ställa frågor, dela tankar och funderingar.

Du kan studera var och när du vill. Efter genomförd kurs ska du kunna använda metoden i de fyra centrala processerna i rådgivande och behandlande syfte:

  1. Engagera
  2. Fokusera
  3. Framkalla
  4. Planera för en förändring

Du behöver ingen särskild erfarenhet för att gå kursen. Det kan dock vara en fördel att ha vana från att leda individuella samtal, men det är inget krav.