Motiverande samtal (MI) – Distanskurs

Distanskurs i Motiverande samtal (MI)

Studera på distans var och när du vill med vår kurs i Motiverande samtal (MI). Allt du behöver är uppkoppling till internet samt en dator, surfplatta eller smart mobil.

Distanskursen motsvarar vår MI grundkurs på 3-dagar. Den är framtagen av erfarna MI-instruktörer som även leder kurser med elever på plats i klassrummet. Kursen består av ljudklipp, texter och övningar. Det finns arbetsmallar till övningarna som du kan ladda ner och spara för att använda i ditt eget arbete med Motiverande samtal.

Motivation är nyckeln till förändring

För att förstå grunden till Motiverande samtal behöver vi först acceptera att människor har olika förutsättningar att nå förändring samt att vägen framåt kan se olika ut. MI handlar om att inspirera och motivera klienten att själv söka förändring. På så sätt startar en process där klienten är i fokus. Påtvingad eller utifrån initierad förändring ger sällan ett hållbart och långsiktigt resultat. Istället är det individens vilja till förändring som skapar hållbar förändring.

Bakgrunden till MI kommer från långvarig forskning och stor erfarenhet av missbrukarvård. Inom den klientgruppen kan viljan till förändring vara mycket låg. MI bygger på att klient och samtalsledare möts som jämlika parter där riktiga samtal och möten får utrymme. Långvariga och kliniska studier visar att förhållandet i samtalet ofta är avgörande för resultatet. William R Miller och Stephen Rollnick, psykologerna och upphovsmännen bakom Motiverande samtal, visade i sin forskning att det jämlika samarbetet är nyckeln till hållbar förändring.

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

*Online: Vi erbjuder även kursen lärarledd i realtid på distans. Läs mer om den kursen här.

Är ni fler från samma företag som vill gå kursen? Kontakta oss för en offert.

Anmäl dig här

Omfattning:

Grundkurs motsvarande 3 dagar

Start

Löpande

Pris:

Privat
4900 SEK inkl moms
Företag
4900 SEK exkl moms

Är ni fler från samma företag som vill gå utbildningen? Kontakta oss för en offert.

Plats:

Vart du vill

Anmäl dig här

Mer om kursen

För att anmäla dig till MI-kursen behöver du skapa ett kundkonto hos Coursio, tjänsten som vi använder för våra webbkurser- och utbildningar. Kundkontot innehåller din e-post samt för och efternamn.

  1. Skapa ett konto
  2. Välj lösenord
  3. Välj betalning via Coursios betalningsalternativ

När betalningen är registrerad får du en bekräftelse, kvitto och inloggningsuppgifter till din e-postadress.

Du skapar kontot här.

Webbkursen motsvarar en grundkurs på 3 dagar med teoretiska avsnitt som varvas med övningar.  Till varje avsnitt finns ett forum där deltagarna kan ställa frågor, dela tankar och funderingar.

Att du kan studera var och när du vill. Efter genomförd kurs ska du kunna använda metoden i de fyra centrala processerna i rådgivande och behandlande syfte:

  1. Engagera
  2. Fokusera
  3. Framkalla
  4. Planera för en förändring

Ingen. Det kan vara en fördel att ha samtalsvana, men det är inget krav.