Kurs Systemiska Konstellationer

Kurs Systemiska Konstellationer

En fortbildning för dig som har erfarenhet av terapi, coaching, eller handledning av individer i familj eller organisation. Du är välkommen att utforska psykosyntesens ”Mer Än” – att leva och verka i Självets värld i kontakt med din intuition.

Systemiska Konstellationer används både i familjesammanhang och i organisationsarbete. Eftersom organisationer består av individer som också har familj och familjer oftast har någon som arbetar i en organisation så överlappar områdena varandra på intressanta sätt. Det är ett av områdena för vår utforskning.

Andra områden är relationer, både inom oss och utanför oss, delpersonligheter, grupper, värderingar, konflikter, och t.o.m. abstrakta begrepp som moral, ansvar och pengar.

Allt hänger ihop och det systemiska handlar om hur. Ofta är det intrasslat och sammanhangen är dolda för oss. Det ger en hög och svårgenomtränglig komplexitet. Systemiska Konstellationer ger oss möjligheten att trassla ut och hantera den komplexiteten.

Vi utforskar tillsammans genom kreativt användande av Systemiska Konstellationer. Inte bara dess metoder och tekniker utan vi ”laddar” dem med vårt fördjupade förhållningssätt i kontakt med vår intuition. Bara i balans med våra sinnen, våra känslor och vårt intellekt kan vi använda hela oss Själva.

Familjekonstellationer har utvecklats av familjeterapeuten och filosofen Bert Hellinger och hans medarbetare under mer än 30 år och är i dag en internationellt etablerad terapeutisk metod. Familjesystemet inkluderar alla de personer som påverkar oss själsligen, t ex föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, partners och barn.

Organisationskonstellationer utvecklades från familjekonstellationer på 90-talet när Bert Hellinger gav Gunthard Weber uppdraget att ansvara för det. Jan Jakob Stam i Holland är nu en av de främsta inom området och ger utbildningar över hela världen.

Båda ingår i Systemiska Konstellationer. Vi kallar det SysKon –Lite spännande med alla dessa relationer som är så nära som om de vore syskon. Relationerna kan vara oberoende av tid och rum och ändå vara nära. Det kommer vi alltid att ha med oss.

Kursledare:
Annelie Djerf: Dipl Samtalsterapeut, Dipl Par- & relationsterapeut, Familjekonstellatör samt lärare på HumaNova.

Svante Björklund: Dipl Samtalsterapeut, Dipl Samtalscoach, Dipl Organisationskonsult, Organisationsfilosof, Systemisk Navigatör och lärare på HumaNova. Utbildad i Organisationskonstellationer i Holland och Familjekonstellationer i Sverige.

Filmtips:
Another Self på Netflix

Boktips:
Om du visste hur mycket jag älskar dig. Charlotte Palmgren
Under ytan. Charlotte Palmgren
It didn´t start with you. Mark Wolynn
Family constellations. Joy Manné
Miracle, Solution and System. Insa Sparrer

Vill du veta mer om Systemiska Konstellationer? Då kan du komma till ett av våra seminarier.

Vi planerar också en fortsättning med fokus på konstellationsledning. En förmåga som vi har användning för i all vår verksamhet. Håll utkik på hemsidan.

 

Plats

Stockholm

Omfattning

2 dagar

Pris

Privat
3450 SEK inkl. moms

Företag
3450 SEK exkl. moms

Anmäl dig här