Nyfiken på dig själv

En dag i personlig utveckling

Skaver det någonstans? Känns det som att det borde finnas något mer i livet? Kommer du inte vidare i din yrkesroll eller har du fastnat i gamla mönster privat? Då kan du ha kommit till en punkt då det är dags att vända blicken inåt.

Anmäl dig här

Den här dagen passar dig som vill ta ett steg framåt i din personliga utveckling. Kanske vill du ha en energikick i din professionella roll på din arbetsplats eller för egen del privat. Kanske sneglar du på en längre utbildning men vill börja med en dag för att känna efter om psykosyntesen kan vara rätt för dig. Oavsett var du befinner dig kommer du att, tillsammans med andra i samma situation, vägledas genom ett upplevelsebaserat lärande till nya insikter om dig själv.

En dag med fokus på bara dig

Nyfiken på dig själv är en inspirerande dag när du får utforska dina egna upplevelser och bli medveten om tankar du tänker, känslor du har och hur din kropp signalerar. Helt enkelt en viktig dag med fokus på bara dig.

Ett syfte med dagen är att du ska få uppleva dig själv tydligare och bli mer självmedveten. Ett annat är att tydliggöra psykosyntesen och dess förhållningssätt, teorier och övningar.

Dagen börjar med att vi utforskar oss själva ur flera perspektiv. Vi bekantar oss med olika begrepp inom psykosyntes, som till exempel delpersonligheter, viljan och medveten närvaro/mindfulness.

Delpersonligheter

Delpersonligheter är olika sidor av oss, eller roller, som vi går in i beroende på vem vi möter eller vad som händer just nu. Sidor som ibland kan vara i konflikt med varandra för att de har olika behov. Du kan uppleva att du blir ambivalent och får svårt att veta vad du egentligen vill i en viss situation. Ju mer medveten du blir om dina delpersonligheter, desto fler medvetna val kan du göra.

Viljan

Vi utforskar viljans styrkraft och hur viljan kan användas för att ta dig vidare i livet mot det som innerst inne känns meningsfullt och som ger dig glädje. Du får praktiska verktyg och erfarenheter av att möta dig själv tillsammans med andra. Övningar och reflektioner anpassas efter antalet deltagare.

Medveten närvaro eller Mindfulness

Kort uttryckt är psykosyntes en kombination av västerländsk psykologi och österländsk visdom. Bland annat märker du det genom inslag av olika Mindfulnessövningar som vävs in undervisningen. Allt för att du ska bli mer uppmärksam på din kropp och dess signaler.

Vad händer sen?

Målet är att du ska ha fått en klarare bild av dig själv och verktyg att använda i relation med andra såväl privat som i din yrkesroll. Vill du fortsätta din resa i personlig utveckling rekommenderar vi Bli den du är, som är en ett år lång utbildning i psykosyntes.
Anmäl dig härLadda ner vår kostnadsfria guide ”Bli den du är”

Kursdatum

Göteborg

17 nov 2024 10:00 - 15:00

Kursledare: Annethe Njord Hamilton

Lund

20 okt 2024 10:00 - 15:00

Kursledare: Cecilia Angelin

Stockholm

6 okt 2024 10:00 - 15:00

Kursledare: Liza Skoglund

Kursledare: Lisa Skoog

24 nov 2024 10:00 - 15:00

Kursledare: Liza Skoglund

Omfattning:

1 dag

Pris

Privat
850 SEK inkl. moms
Företag
850 SEK exkl. moms

Anmäl dig här

Läs mer om våra teorier, metoder och personlig utveckling.