Ledarskap med hjärta och hjärna

Ledarskap med hjärta och hjärna

HumaNovas syfte har sen över 20 år tillbaka handlat om hur vi människor skall kunna bli den vi är. I ledarskapssammanhang handlar det om hur ledare och medarbetare skall uppleva tillit till organisationen och till varandra. För det är när den interna kulturen och den sociala miljön bygger upp tilliten som såväl kreativiteten som den inre motivationen ökar och resultatet blir mer än förväntat.

När vi får vara dom vi är, gör vi helt enkelt mer och bättre resultat

Detta stöds numera i ledarskapsforskningen kring tex Utvecklande ledarskap och den senaste forskningen kring neurovetenskap. Då våra sociala behov verkligen är starkt sammanlänkade med vårt överlevnadssystem. Vilket vid t ex så kallat destruktivt ledarskap direkt är skadligt för effektivitet, kreativitet och därmed resultat. Genom ökad kunskap om hur vi upplever hot, rädsla och oro i organisationer kan vi utveckla ledarskap som gynnar tillit och därmed skapa bättre resultat.

Kanske är det inte nytt för erfarna ledare som verkat i många olika organisationskulturer. Empati, tillit, transparens är några nycklar till effektivt ledarskap. Så välkommen till en långlunch med tillit och resultat i fokus.

Program den 8 november 11-14

  • 11.00 Välkommen, kort om HumaNovas syfte, Mats Graffman HumaNova
  • 11.15 Tillit, motivation och resultat, den röda tråden, Carina Collinder HumaNova
  • 11. 30 Åtta tjänstekoncept från tillit till resultat, Mats Brager HumaNova
  • 11.45  Lunchmacka och mingel
  • 12.30-14.00 Från Napoleon till VOKA, Seminarium och dialog Henrik Martin

 

Föreläsare

Henrik Martin är före detta styrelseordförande i HumaNova Utbildning AB och nu verksam Stardust consulting med fokus på bland annat talent management. Henrik Martin har en 20 årig konsult – och entreprenörskarriär bakom sig.

Henrik har bland annat varit VD för Intellectual Capital Sweden, Nordenchef för IT-konsultföretaget Adera och Managementkonsult på McKinsey. Han är en publicerad författare med ”Talent Management i Praktiken” och ”6 Steg Till en Lönsam Företagskultur”. Samt nyligen utgivna från Napoleon till VOKA:

Henrik har en gedigen utbildning från USA och har en Bsc. and M.Sc. Electrical Engineering från Massachusetts Intstitute of Technology i Boston.

Plats

Skeppsbron 32, Stockholm

Datum och tid

Torsdag 8 nov kl. 11:00-14:00

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till vår informationsdag!

Anmäl dig här