Gräla klokt med empati

Gräla klokt med empati

Seminarium om att utveckla förmågan till empatisk kommunikation.

Kvällen handlar om empatisk kommunikation – en stor och mänsklig utmaning. Det handlar om att vara tydlig med sig själv och sitt sätt att kommunicera.

Har du någon gång upplevt att vad du än säger så går det inte hem? Ingen förstår dig, inte ens din närmaste familj, dina vänner eller kollegor. Det som du kommunicerar upplevs av andra som krav eller måsten. Responsen leder till en attack eller ett försvar hos dig själv och den du talar med. Känner du igen dig?

Att bli medveten om dina drivkrafter

Det är vägen till empatisk kommunikation. För när känslor reagerar, sätts starka krafter i gång. Det kan kännas som ett omedvetet, automatiskt kommando. Förändring är möjlig när du blir medveten om vad din reaktion beror på, vad du egentligen försöker skydda. Empatisk kommunikation växer fram när du förstår hur dina inre strategier skapar smärta för dig själv och din omgivning.

Ett språk som förenar

Empatisk kommunikation kommer från NonViolent Communication (NVC), som grundades av Marshall B Rosenberg. Det är en praktisk kommunikationsmodell med ett filosofiskt och teoretiskt förhållningssätt, som kan hjälpa dig hantera vardagliga såväl som svåra samtal. Tillsammans med psykosyntesens kraftfulla verktyg kan empatisk kommunikation berika i relationen både till dig själv och andra människor.

 

Kursdatum

Göteborg

21 nov 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Leila Berntsson

Lund

28 nov 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Cecilia Angelin

Stockholm

18 sep 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Lisa Skoog

6 nov 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Liza Skoglund

Plats

Stockholm, Göteborg och Lund.

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här