Empatisk kommunikation

Empatisk kommunikation

Seminarium om att utveckla förmågan till empatisk kommunikation.

Kvällen handlar om empatisk kommunikation – en stor och mänsklig utmaning. Det handlar om att vara tydlig med sig själv och sitt sätt att kommunicera.

Har du någon gång upplevt att vad du än säger så går det inte hem? Ingen förstår dig, inte ens din närmaste familj, dina vänner eller kollegor. Det som du kommunicerar upplevs av andra som krav eller måsten. Responsen leder till en attack eller ett försvar hos dig själv och den du talar med. Känner du igen dig?

Att bli medveten om dina drivkrafter

Det är vägen till empatisk kommunikation. För när känslor reagerar, sätts starka krafter i gång. Det kan kännas som ett omedvetet, automatiskt kommando. Förändring är möjlig när du blir medveten om vad din reaktion beror på, vad du egentligen försöker skydda. Empatisk kommunikation växer fram när du förstår hur dina inre strategier skapar smärta för dig själv och din omgivning.

Ett språk som förenar

Empatisk kommunikation kommer från NonViolent Communication (NVC), som grundades av Marshall B Rosenberg. Det är en praktisk kommunikationsmodell med ett filosofiskt och teoretiskt förhållningssätt, som kan hjälpa dig hantera vardagliga såväl som svåra samtal. Tillsammans med psykosyntesens kraftfulla verktyg kan empatisk kommunikation berika i relationen både till dig själv och andra människor.

HumaNova stödjer Barncancerfonden. Vid utebliven avbokning av gratisseminariet önskar vi att 100 kronor sätts in på Barncancerfondens konto. Mer information finner du i våra avbokningsvillkor. 

Kursdatum

Göteborg

15 nov 2023 18:00 - 20:00

Kursledare: Leila Berntsson

Lund

16 nov 2023 18:00 - 20:00

Kursledare: Anna Larsson

Stockholm

23 nov 2023 18:00 - 20:00

Kursledare: Lisa Skoog

Plats

Stockholm, Göteborg och Lund.

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här