Sex, anknytning och skam

HumaNova har haft ett författarsamtal med Malin Drevstam. Här följer ett utdrag av samtalet som handlade om närhet, sex, anknytning och skam.

– Det finns inget mirakelpiller som löser sexuella problem på ett ögonblick – även om jag förstår att många skulle önska det. Det är mer komplext än så. Sex är en färdighet, inte en naturlighet, säger Malin Drevstam, sexolog, psykoterapeut och aktuell med boken Män och sex – om lust, funktion och relation.

En bok om hur mäns sexuella problematik kan påverka självkänsla och relationer. Den ger också exempel på vägar till ett mer tryggt, avslappnat och njutningsfullt sexliv.

För många män är sexualitet, lust och funktion ett komplext område – inte minst i relationer – och det kan vara svårt att både se och acceptera att det kan finnas ett problem och identifiera vad som behöver förändras.

– Många tror att sex är något som sker naturligt, men det är en färdighet. Om det inte är bra från början blir vi osäkra. Det kan skapa skam och självkritik som i sin tur påverkar självkänslan och relationerna, säger Malin Drevstam.

Boken rekommenderas till dem som i sitt yrke kommer i kontakt med män med sexuella funktionsproblem – såsom psykoterapeuter, sexologer, psykologer, parterapeuter,

familjerådgivare, kuratorer och läkare – men framför allt vänder den sig till män som vill känna sig tryggare i sin sexuella funktion samt till deras partners.

Malin Drevstam undervisar inom sexualitet och terapi på HumaNova. Hon är utbildad socionom, leg. psykoterapeut och sexolog, verksam vid sin mottagning i Stockholm. Hon föreläser, utbildar och håller kurser kring sex och relationer.

Lästips: Lust och Olust – om sex, närhet och anknytning https://www.gothiakompetens.se/lust-olust-p77410959

Män och Sex. Lust, funktion och relation https://www.gothiakompetens.se/man-och-sex-p77413806

Sexologi för psykologer och psykoterapeuter https://www.studentlitteratur.se/kurslitteratur/psykologi/klinisk-psykologi—vuxna/sexologi-for-psykologer-och-psykoterapeuter/

Fler FörfattarsamtalPrenumerera på vårt nyhetsbrev