Bli bäst på mindfulness

Bli bäst på Mindfulness

Ibland upptäcker några av oss att vi hela livet sprungit runt och försökt vara bra eller till och med bäst. Livet har kanske varit ett evigt jagande efter bekräftelse, den bekräftelse som vi upplevde att vi aldrig fick. Eller så är jakten på ännu mer bekräftelse skapad ur erfarenheten att det bara var när vi fick bekräftelse som vi upplevde oss älskade. Vi fick helt enkelt för lite av det goda eller för mycket ensidigt av det goda.

Då kommer vi kanske på att vi borde gå en kurs i personlig utveckling. För att snabbt lösa problemet. Så sitter vi där en dag på en kurs och blundar efter en meditation där instruktionen är att släppa taget, ta emot det som kommer till oss och göra ingenting.

Det är då autopiloten slår till, många anstränger sig så till den milda grad att göra ingenting så dom blir helt utmattade. Det inre mönstret finns kvar där konsten att göra ingenting och bara ta emot inre upplevelser bara har blivit en ny arena att vara bäst på för att få bekräftelse. Så har vi börjat tävla i mindfulness, för kanske blir jag älskad om jag är bra på att göra ingenting.

Kanske är det först när vi verkligen ser vad som sker, från en inre plats som är rent observerande, som vi kan sluta tävla och bara ta emot det som är – utan att värdera eller döma.
Vem har sagt att det ska vara lätt?

Få 9 gratis mindfulnessljudfiler här. 

Läs fler bloggar härVåra utbildningar