Vinprovning för själen

Mindfulness och stresshantering
Mindfulness och stresshantering

Inre smakupplevelse

Hur kommer det sig att några av oss kan skilja på viner från USA eller Frankrike. Eller Chardonnaydruvans anpassningsbara karaktär från Zinfandelvinernas mycket fruktiga doft och smak, med toner som påminner om björnbär och mörka körsbär. Medan några av oss knappt kan skilja på vitt och rött vin.

Hur kommer det sig att några av oss kan skilja på ett avstängt inre lugn och ett öppet inre lugn. Ett avstängt lugn som känns lugnt men som är bedrägligt, för vi avskärmar oss från alla och allt. Detta lugn innehåller toner av ensamhet. Till skillnad från det öppna lugnet. Ett lugn som ger syre till hela kroppen, som flödar och värmer. En lugn som känns öppet, självklart och förenande med allt omkring oss.

Svaret är nog som vanligt träning, träning och träning. Om du aldrig dricker vin så är det svårt, om du aldrig lyssnar inåt och utforskar din kropp och själs olika inre smaker. Då upplevs insidan tom och svårsmakad . Men vältränad träder alla smaker fram som en palett av inre upplevelser. För utan de inre smaklökarna är det svårt att veta vad som gör livet gott att leva. Utan den inre smakupplevelsen kan vi inte fullt ut Bli den vi är.

Läs fler bloggar härPersonlig utveckling