En utmanande partner

Varför väljer vi utmanande partners?

Hur tror du att du valt partner? Helt fritt utan inverkan, ödet, tvillingsjäl eller den stora oförklarliga kärleken?

Om du tänker att du är helt fri när du väljer kanske den här läsningen blir en besvikelse. De flesta förklaringsmodeller hänvisar till att den vi väljer att välja eller den vi väljer att bli vald av är starkt präglat av vår barndom. Vi väljer mindre fritt än vi tror.

Vi letar omedvetet efter de känslor av kärlek vi känner igen från barndomen.  Och inte bara de känslor vi normalt kallar positiva, som till exempel acceptans, utan även känslor vi känner igen som övergivenhet, misstro, ignorans eller att inte kunna visa sig sårbar. Vi väljer med andra ord partner som ger oss både underbara känslor men även låter oss känslomässigt återvända till det som gjorde ont i barndomen. Det som känns bekant.

Väl där tillsammans med din utmanande partner finns bara en sak att göra, läxan från barndomen.

Så utforska nyfiket vad din parters utmanande sidor väcker i dig och vad du upplever och hur du reagerar som ”barn” nu när du är vuxen. Det är nyckel till utveckling. För din parters utmanande sidor kastar blixtsnabbt dig tillbaka till barndomskänslan och den landar, som om tiden stått stilla, i din vuxna kropp.

Väl där har du två val, agera som ett barn eller agera så vuxet som vi innerst inne vill.

Känner du igen dig finns det hopp, du har börjat koppla ihop din historia med dina ärvda psykologiska mönster, och din utvecklingsresa har börjat.

Är du nyfiken på din bardom och hur den påverkar dig i ditt liv idag, finns utbildningen Bli den du är.

Lycka till!

Läs fler bloggar här