Slappna av

Har du bråttom att slappna av?

Kan man skynda sig att varva ner eller snabbt sluta stressa? Kan man helt enkelt bryta ett långvarigt psykologiskt mänskligt mönster med några enkla trollformler från en terapeut eller genom några kursdagar? Eller kan man lära sig lite yoga, medvetenandning eller något annat och sen är det klart?

På dom här frågorna finns inga generella svar. Men en erfarenhet som nog många skulle dela är att utveckling oftast är en långsam process. En kommentar vi ofta hör efter en ettårig utbildning är – ”Det är annorlunda nu, men jag vet inte när det hände och hur det gick till”.

Ofta är det små rörelser i vårt inre, insikter som ramlar på plats genom att mönster upptäcks och långsamt blir tydligare och tydligare. Mönster som vi sedan steg för steg börjar bryta. Vi säger helt enkelt nej oftare och oftare till sådant vi innerst inne inte vill.  På så sätt säger vi mer och mer ja till livet som det innerst inne vill vara.

Så varför inte börja nu? Kanske är personligt växande bäst beskrivet med det något udda uttrycket – Hur äter man en elefant?

En tugga i taget!

Läs fler bloggar härVåra utbildningar