Den röda tråden

”Den röda tråden i mitt liv har varit en längtan efter att bli hel”

Annette Hultin arbetar idag som Rosenterapeut. Hennes berättelse börjar i en barndom med både fysisk och psykisk misshandel. En längtan efter att bli hel fick henne att upptäcka Rosenmetoden och slutligen försonas med sig själv.

”Det började i en dysfunktionell familj med fysisk och psykisk misshandel. När jag som 20-åring började på socialhögskolan var det en stor upplevelse att läsa psykologi. Det gick upp för mig att det inte var mig det var fel på, det var min familj. Där såddes ett frö men det skulle ta ett helt liv innan det starka självföraktet fick komma upp som mitt tydliga hinder i livet.

Under tre år fick jag hjälp med psykoterapi två gånger i veckan. Jag var då ensamstående trebarnsmamma och på väg att ge upp. Psykoterapin blev en förutsättning för att fungera som förälder och börja bygga upp min självkänsla. Nästa steg i min resa blev en kurs i personlig utveckling där vi arbetade med kroppen; psykodynamiska övningar, gestaltterapi, meditationer – det var förlösande att komma bakom intellektet och låta kroppen berätta. Den blev en milstolpe i livet. Jag fick en helt annan syn på mig själv efter det och en förståelse för vad som sitter i kroppen. I samband med det läste jag en bok som heter Kroppen minns det du vill glömma och tänkte att det där känns rätt. Kort därefter påbörjade jag utbildningen till Samtalscoach som i sin tur ledde mig in till Rosenterapi.

För mig är Rosenmetoden ett sätt att komma i kontakt med känslor, behov och gränser. Jag har varit med om oerhört kraftfulla behandlingar men också mer subtila. Kroppen talar alltid sanning. Det har blivit i det närmaste omöjligt att köra över mig själv nu, vilket jag ständigt gjort tidigare i mitt liv. Jag har varit medberoende och stannat kvar i dåliga relationer och hamnat i utanförskapskänsla. Nu känner jag direkt när något inte stämmer.

Under utbildningen kände jag en vördnad för kroppen, att läsa anatomi blev som att kliva in i ett nytt universum. Jag är så tacksam över min kropp – den fungerar och ger mig signaler om vad som är rätt eller fel i mitt liv. Idag finns en glädje över kroppen som inte fanns då jag var ung.

Mina insikter om Rosenmetoden är att den enda vägen till ett bra liv är att försonas med sig själv. Kontakten med ditt sårade barn är avgörande för ett liv i sanning. Kunskapen om din egen historia och dina överlevnadsstrategier gör det möjligt att leva ett rikt liv.

Sedan 2018 arbetar jag som Rosenterapeut. Jag är så tacksam att jag fann metoden!”

Läs fler bloggar härVåra utbildningar