Hänger allt på relationerna?

Hänger allt på relationerna?

Verkligen? Ja. Allt hänger på relationerna som om de vore något slags galgar. Om det är så, vad är det vi hänger på galgarna och var hänger de? Hänger de i garderoben eller i hallen? 

 

Låt oss använda bilden av garderoben när vi ser på våra nära relationer, de i vår familj och nära vänner och kanske de på arbetet beroende på vad du jobbar med. 

Där hänger jag tillsammans med mina nära. Vad är det jag har utåt på galgen och vad är det jag gömmer inåt, behåller för mig själv? Inte så svårt tänker du. Lite psykosyntesterapi med delpersonligheter och lite guidade meditationer så får vi koll. 

 

Men vänta! Vad är det där bakom stången jag hänger på? Det verkar finnas mer innanför, längre in i garderoben. Hur stor är den egentligen? Och vad är det där som ligger på golvet därinne i mörkret? Nu behöver jag kliva ur mina gamla relationskläder och ner på golvet och lysa på allt det där som verkar gömma sig bakom det bekanta om jag ska få någon ro i mitt liv. 

 

Det är precis det där golvet som kan bli min väg för att utforska det som gömmer sig i okända, intrasslade former och dåligt ljus. Jag behöver bara ett sätt att se och känna som fungerar i den här annorlunda garderoben. 

 

Låt mig ge vårt perspektiv på garderoben. Det är givetvis ett av flera men ett synnerligen effektivt och beprövat sätt att förhålla sig till ”garderoben”. 

 

Vårt sätt är kroppens, sinnenas och intuitionens väg. Bortom de psykologiska begreppen och förklaringarna. Vi ställer upp oss på ”garderobens” golv och kopplar upp vårt inre seende och kännande. Där visar sig det som behöver synas, det som har mest energi. Här kan vi se vad som är relevant och finna en väg framåt. 

 

Välkomna på Familjekonstellationer med Annelie Djerf och Svante Björklund.

 

Ps. Om du är organisationskonsult så är det ännu fler relationer. Hur relaterar du t.ex. till vinst? Är chefen din pappa? Ja du fattar.

 

Läs fler bloggar här