Den inre rösten

Den inre rösten

Många av oss går omkring och är halvnöjda. Livet rullar på, vi gör det vi ska, vi har det rätt bra och samtidigt är det något som skaver inom oss. Vi frågar oss själva om det här är allt men får till svar att vi borde vara tacksamma, nöjda med det vi har och inte gapa efter mer.

Så vi stretar på…

Under alla lager, djupt inom oss själva finns vår inre röst. Den som i varje läge vet vad som är bäst för oss, vilka val vi bör göra och vilken väg som leder oss framåt. Den inre rösten är vår kompass här i livet och stödjer oss i vår egen utveckling mot vårt livs mening.

Hos de allra flesta människor är det en kakofoni av röster i huvudet och den inre rösten blir svår att urskilja. Eftersom vi ofta förväxlar den med de mer högljudda rösterna som inte alltid leder oss rätt utan snarare talar ur rädsla, prestige eller vanemönster kan vi först behöva sortera ut vad som är vad. Börja med att skapa distans till våra tankar och känslor. Inte ta dem på blodigt allvar utan se dem för just det de är, tankar och känslor. För att sedan, när det blir tyst för en kort sekund, se vad som händer där i mellanrummet.

I utbildningen Bli den du är får du verktygen du behöver för att titta på de känslor och tankar som ofta dyker upp och vilka behov det är som ligger bakom. Du får kunskap, insikter och redskap som gör att du bättre förstår dig själv, dina relationer och andra människor. Allt för att du i slutändan ska ha möjlighet att göra livsval mot det liv du innerst inne längtar efter.

Läs fler bloggar härLäs mer om ’Bli den du är’ här