Betygsätt ditt liv

Vilket betyg sätter du på ditt liv?

Så säg mig nu ärligt. Vilket betyg sätter du på ditt liv just nu. Du får använda regeringens nya skala från 1 till 6. Där 1 är usch och fy och 6 är tipp topp. Se så, sätt nu betyg på dig själv!

Brukar du få det betyget av dig själv? Eller har det hänt något som gör att just nu är det så för dig? Givetvis är det inte så här enkelt att sätta betyg på sitt liv. Kanske är det rent av så att vi inte borde sätta betyg på livet. Livet låter sig ju inte mätas på en enkel skala!

Men många jag talar med ger sitt eget liv på många sätt underkänt. Inte materiellt, för ofta saknas där inte båtar, bilar, lägenheter och mat. Halsband och gitarrer, barn och hundar.  Men ofta saknas innerlighet, kärlek, lugn och harmoni. Det där som inte går att köpa, eller ens få i present.

Det där som bara vi själva kan skapa genom att se på livet med ett leende, genom att vi med lätthet tänker. Så här är det idag. Livet är ibland så här och ibland så där. Ibland går det upp, ibland går det ner. Ett medvetet utvecklat kärleksfullt förhållningssätt till livet. Ett liv med utvecklad distans till såväl livets dalar som toppar. Ett liv som innehåller en meningsfull relation till livet självt. Ett liv med själ.

Kanske kan den livsattityden sammanfattas på det sätt jag hörde en av mina kollegor beskriva det häromdagen.

Antingen svarar livet just nu ja, eller så säger det nej, inte just nu. Eller så säger det Nej, men du skall få något annat mycket bättre.

Så kanske är det på vårt förhållningssätt vi skall fokusera för att få upp vårt snittbetyg. Eller för att skapa ett högt snittbetyg åt oss alla.

4 livsprinciperPersonlig utveckling