Att lära sig leva

Att lära sig leva och att lära sig släppa taget

Är du rädd för förändring? Då är du inte ensam. Visst är vi alla till viss del rädda för förändringar av vår trygghet; på jobbet, i relationer, boende eller på bankkontot. På något vis verkar vi vara programmerade att oroa oss för förändringar. Trots att vår personliga historia ofta är fylld av bevis på motsatsen. Längtan efter framtiden står i vägen för nuet. Problemet är att vi aldrig kommer i kapp livet med den attityden.

Har du tänkt på att du just nu är döende, precis som alla andra och allt annat runt omkring dig? Intellektuellt sett vet vi att allt ingår i ett flöde av ständiga förändringsprocesser; allt från universum till hårstråna på min kropp, mitt ansiktsuttryck och den kontinuerliga strömmen av sinnesstämningar inom mig.

Allt förändras varje sekund. Kanske är det så att det bara är när vi känslomässigt accepterat detta faktum av ständig förändring fullt ut, som vi även kan acceptera livets sista förändring; döden. Och kanske är det också först då som vi kan börja älska och lära av oundvikliga förändringar i nuet.

Så lätt att skriva om och så svårt att leva efter!

Lev idag!

Läs fler bloggar härVåra utbildningar