Världens äldsta yrke

Världens äldsta yrke

Tycker du det är lätt att vara dig själv? I så fall grattis. Tycker du det är självklart vad du innerst inne vill idag, imorgon och resten av ditt liv? I så fall ännu mer grattis.

För historiskt har vi människor i alla tider grubblat över om vi lever som vi innerst inne vill och borde i relation till våra nära och kära och i relation till allt omkring oss. Vi har helt enkelt ständigt funderat, dag och natt, om vi verkligen är oss själva fullt ut och om vi lever vår innersta sanning.

En gammal klassisk visdomsberättelse handlar om den gamle mannen som pratade med andra män och kvinnor vid sin dödsbädd. Han var inte rädd vare sig för att dö eller för att Saint Petrus skulle fråga varför han inte varit som Moses. I stället berättade han att det han var rädd för, var frågan varför han inte varit sig själv.

I alla tider har vi människor brottats med frågan hur man blir den man är. I alla tider har människor efterfrågat visa, kloka och kunniga människor som kan bistå med det vi idag kallar personlig utveckling eller självutveckling.

Så kanske vill du arbeta med ett av värdens äldsta yrken. Idag kallas det inte så ofta för visa män/kvinnor, gurus eller orakel.  Idag kallar vi det samtalsterapeut, coach eller konsult. Men i grunden är det kanske till stor del samma mänskliga kvaliteter som efterfrågas.

Välkommen till någon av HumaNovas basutbildningar – Bli den du är eller Led dig själv som ledare. Efter basutbildningen är du välkommen till någon av våra yrkesutbildningar.

Läs fler bloggar härVåra utbildningar