Det mesta du gör

Mindfulness ökar kreativiteten
Mindfulness ökar kreativiteten

Det mesta du gör är omedvetet, eller hur? Testa dig själv!

Många av oss tror att vi är så medvetna och gör det mesta i livet som ett medvetet val. Men det mesta i våra liv går på automatiskt. Många tankar sker ”automatiskt”, många inre upplevelser bara sker och styr oss och många inre upplevelser märker vi inte ens av. Dom bara pågår där inne och styr oss mer än vi innerst inne skulle vilja.

Så testa dig själv.

Din uppgift är enkel. Varje gång du ställer dig upp idag ska det ske medvetet. Du tänker först, nu ställer jag mig upp. Sen gör du det! Varje gång du ställer dig upp och sen tänkte: Åh nej, nu ställde jag mig, då har du tappat din medvetenhet och missat din uppgift.

Klarar du två gånger under dagen är det världsklass.

Så när du gjort detta en dag kan du ju reflektera lite. Hur ändrar jag då så det som verkligen är viktigt i livet väljs mer medvetet. Kanske börjar det med ditt egentliga syfte i livet och dina intentioner. Vad vill du verkligen välja. Hur vill du vara mot andra? Vad du vill uppnå? Vad som helst. Tänk igenom dina val för sen kommer träningen i form av att tydliggöra värderingar, överväga, välja väg, bekräfta dig själv i dina val, planera, och sen göra det varje dag i ditt liv. Enkelt i teorin och en livsuppgift i verkligheten.

Men börja dagen med att ställa dig upp medvetet!

Lycka till.

Personlig utvecklingUtbildningsvägar till Samtalsterapeut