Bokslut

Om att göra bokslut och gå vidare

Känner du som jag gjorde, att du sitter fast? Att du längtar efter något mer? Att du önskar att det vore annorlunda men inte vet hur du ska ta dig dit? Då kanske du känner igen dig i min text här nedan.

”Jag hade kommit till en punkt i livet då jag borde lycklig över att det var över. Jag borde känna mig stolt över att ha lyckats ta mig i mål med allt jag kämpat med under så många år. Jag hade väntat mig en segerkänsla men jag kände mig bara tom. Oförmögen att glädjas.

Det sägs att livet går i sjuårscykler. Vart sjunde år sluter vi en cykel och börjar en ny. Jag förstod att om jag skulle kunna gå in i en ny fas. En sjuårsperiod av lugn, harmoni och glädje som jag längtade så mycket efter, så skulle jag bli tvungen att göra ett bokslut på de föregående sju. Få ur mig det jag behövde för att processa klart och börja ett nytt kapitel.

Jag köpte böcker, lyssnade på poddar, läste artiklar för att hitta något jag kunde känna igen mig i. Jag googlade terapi och referenser på terapeuter. Med tiden kom jag fram till att jag ville ta ett större grepp om det hela och hittade HumaNova.

Idag kan jag känna stor tacksamhet för att utbildningen ’Bli den du är’ gav mig ett nytt sammanhang, nya insikter och vänner för livet. Och inte minst känner jag tacksamhet till mig själv för att jag gav mig ett helt år av fokus på bara mig. Det är bland det bästa jag gjort. Och idag kan jag på riktigt känna att jag har lagt de jobbiga sju åren bakom mig och klivit in i de nya sju…”

Malin, tidigare elev på Bli den du är

Läs fler bloggar härVåra utbildningar