5 beteenden som gör dig svår att leva med

Vad gör dig svår att leva med?

Tänk över och skriv ner fem av dina beteenden eller sätt att vara i relationer, som gör att du faktiskt är svår att leva med. Ingen är som bekant perfekt och det krävs två för att dansa tango, så givetvis är det inte bara din partner det är fel på eller som har sina brister utan även du. Och kanske är det så, att en välfungerande relation tar form först när vi släpper just tron på att vi är felfria och accepterar alla våra sidor, även våra sämre eller mörkare sådana. Vi tror innerligt på att detta ger oss chansen till att få må bra tillsammans, på riktigt.

Vill du vara med din partner hela tiden, dygnet runt (symbiotisk)? Eller, kanske raka motsatsen – känner du dig kvävd om din partner är för nära (närhetsallergi)? Kan du inte slappna av förrän ert hem är kliniskt rent och perfekt jämt (kontroll)? Det finns hundratals beteenden och sätt att vara i relationer, som faktiskt gör en svår att leva med. Och vet ni vad? Det är okej, det är till och med mer än så. Det är precis som det ska vara.

För det är när vi vi ser våra egna brister och accepterar våra partners, som vi börjar leva i en accepterande miljö där vi inte känner oss hotade av varandra i relationen. Där vi lugnt kan slappna av och le åt varandra, och oss själva med vetskapen om att sådan är han, hon, hen eller jag. Varken mer eller mindre. Och på sätt hjälper vi varandra att ändra på det vi kan (för det ju finns ju alltid utrymme för förbättring) och lär oss att leva med det som även är som det är.

Möt och lär känna dig själv på djupet – även när det gör lite ont, du också! Det klarar du, vi tror på dig.

 

Läs fler bloggar här