Expedition- Känn dig själv

 

Att få syn på hela dig med hjälp av kreativa metoder

I dig finns en hel orkester – olika delar eller delpersonligheter som samspelar med varandra. Alla med sina egna behov, beteenden, känslor, vanor och värderingar.

På den här kursen får du lära känna dina delpersonligheter på djupet. Att jobba med sina delpersonligheter är att, på riktigt, komma i kontakt med hela sig själv.

Våra delpersonligheter påverkar, och ibland, till och med styr oss, och de kommer lätt i konflikt med varandra. Att känna till, förstå̊ och på sikt utveckla sina delpersonligheter är bland det roligaste, mest spännande och berikande vi kan göra i arbetet med att utveckla oss själva i relation till andra. Ingen kan förändra någon annan, men vi kan hjälpas åt att se och locka fram det bästa i varandra.

Kursens syfte är att, på ett djupare plan, förstå hur delpersonligheter skapas, hur dom utvecklas och kan användas för att få ditt liv och dina relationer att fungera ännu bättre.

Innehåll:

 • Under kursen utgår vi från psykosyntesen och begreppet delpersonligheter. Vi tar avstamp i modern forskning och hur anknytningsmönster påverkar våra delpersonligheter. Betydelsen av psykologisk trygghet för att kunna vara sig själv.
 • Vi tittar på hur delpersonligheter uppkommer och formas samt hur de kreativt kan utvecklas och användas – funktionella, medvetna och dolda delpersonligheter.
 • Du lär dig använda dig av dina delpersonligheter i stället för att låta dom styra dig.
 • Närma dig din egen kärna genom att ta av alla ”masker” och upptäck ditt sanna jag.
 • Öka förståelsen för dig själv – varför du gör som du gör, tänker som du tänker och känner som du känner.
 • Vi lär oss känna igen och möta egna och andras behov så att vi kan vara fria att använda våra tankar och känslor i stället för att skydda oss mot dom. Vi undersöker vad som behöver hända för att vi ska fungera tillsammans.
 • Vi använder oss av kreativa övningar, inspirerade av olika konstnärliga uttryck. Under kursen involverar vi våra sinnen genom bild och form, leken, kroppen, intuitionen och orden. Du behöver inga särskilda förkunskaper för att kunna delta i övningarna.

Den här kursen är öppen för alla oavsett om du känner till psykosyntesen eller har gått på HumaNova tidigare. Kursen vänder sig helt enkelt till alla som vill utvecklas i sina relationer med fokus på delpersonligheter och som vill förstå sig själv och andra bättre.

Kursen passar också dig som vill utvecklas i din roll som gruppledare, handledare, samtalsterapeut med mera och som längtar efter att tillsammans med kollegor inspireras till fler kreativa arbetssätt.

Lärare
Susanna Eliasson Ogunro. Kursansvarig. Arbetar som samtalsterapeut med enskilda klienter, par, familjer, grupper, även handleder. Utbildar handledare och samtalsterapeuter i HumaNovas integrativa arbetssätt som grundas på Psykosyntes. Har utbildning inom ett flertal terapiformer, är Dipl. Psykosyntesterapeut och Dipl.Gestaltterapeut, har KBT utbildning, även steg-1 utbildning i Transpersonell Psykoterapi m. inrikting bildterapi mm.

Peppe Jakobsson är verksam på, och en av grundarna till Skaparladan – ett kreativt centrum på Rådmansö, i Roslagen. Han är mindfulness-instruktör och arbetar på heltid med konstnärligt skapande samt med kreativ och personlig utveckling. Han har sin bakgrund dels i näringslivet som vd och entreprenör och dels i den akademiska världen.

 

Anmäl dig här

Kursdatum

Stockholm

28 mar - 12 apr 2023

 • 28 mar 09:00 - 15:00
 • 29 mar 09:00 - 15:00
 • 11 apr 09:00 - 15:00
 • 12 apr 09:00 - 15:00

Kursledare: Susanna Eliasson Ogunro

Kursledare: Peter Jakobsson

Omfattning

4 dagar

Plats

Stockholm

Pris

Privat
5450 SEK inkl. moms.

Företag
5450 SEK exkl. moms.

Anmäl dig här

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar och kurser. Läs mer om räntefri delbetalning av din utbildning här.