Nyfiken på Mindfulness

Gratisseminarium om Mindfulness

Många gånger lever vi våra liv med ”autopiloten” påslagen, utan att vi är medvetna om att det är just det som sker. På samma sätt kan våra liv förflyta utan att vi är riktigt närvarande i ögonblicket. Vi är fullt upptagna med tankar, eller snarare, tankarna är ”fullt upptagna med oss” och vi bara “hänger med”.

I den här ouppmärksamheten är det ganska troligt att någon kan komma åt att ”trycka på våra knappar”. Att händelser runt oss, tankar, känslor och förnimmelser i kroppen (som vi oftast är omedvetna om) kan sätta igång gamla tanke- och känslomönster som vi inte mår bra av. Mönster som tar oss bort från oss själva.

Att praktisera mindfulness, medveten närvaro, innebär att uppmärksamma på ett speciellt sätt – avsiktligt, i nuet, utan att värdera eller döma och med medkänsla.

I övandet tränar vi på att bli mer medvetna om våra tankar, känslor och kroppsförnimmelser, från ögonblick till ögonblick. Vi lär oss att förhålla oss på ett nytt sätt och ger oss själva samtidigt möjligheten till större frihet och val.

Under detta kvällsseminarium får du möjlighet att prova på olika mindfulnessövningar, t.ex. sittande meditationer och meditation i rörelse. Vi kommer också att prata om medveten närvaro i vardagen och du kommer att få verktyg med dig att praktisera i ditt dagliga liv.

I Stockholm leds kvällen av Lotta Jarnesjö.

I Göteborg och Lund leds kvällen av Jessica Hård.

Läs mer om vår utbildning i Mindfulness här.

Varmt välkommen!

 

HumaNova stödjer Barncancerfonden. Vid utebliven avbokning av gratisseminariet önskar vi att 100 kronor sätts in på Barncancerfondens konto. Mer information finner du i våra avbokningsvillkor. 

Kursdatum

Lund

15 okt 2020 18:00 - 20:00

Kursledare: Jessica Hård

Plats

Lund och Göteborg

Pris

Kostnadsfritt.

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här