Gratisseminarium

Gratisseminarium: Nyfiken på Trauma?

Vad innebär ett psykiskt trauma? Hur uppkommer det, vad händer i kroppen och hjärnan? Det kommer kvällens föreläsare Ulf Gustavsson att berätta mer om.

Ulf är psykolog och psykoterapeut samt har arbetat mycket med traumafokus, bland annat som verksamhetsansvarig på Röda Korsets Behandlingscenter i Uppsala där inriktningen är krigs- och flyktrelaterade trauman.

Ordet trauma kommer från grekiskan och betyder skada. Trauma används för att beskriva en dramatisk händelse som förändrar en persons tillvaro och liv. Ett trauma kan framkalla minnen och reaktioner som ger starka känslor och gör att vardagen blir svår att hantera.

När intrycken vägrar släppa taget

Under kvällen berättar Ulf om vår kurs i Trauma. Ulf berättar även om traumats karakteristiska symptom. Han kommer att ge en orientering i posttraumatiskt stressyndrom – PTSD –  vilket är den vedertagna diagnosen för psykiskt trauma. Föreläsningen innehåller även olika behandlingsmetoder samt likheter mellan trauma och utmattning.

Ulf Gustavsson är lärare och kursansvarig för ACT Steg 1-utbildning (Acceptance and Commitment Therapy) i Stockholm samt ACT 5 dagar i Göteborg och Stockholm. Han är även medförfattare till en bok om krigs- och flyktrelaterade trauman, med utgivning av Natur & Kultur.

Varmt välkommen!

Plats

Stockholm

Datum och tid

Inga planerade starter

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här