Gör som Google – bli kreativa(re)
med Mindfulness

Gör som Google – bli kreativa(re) med Mindfulness

Google är ett av många företag som har infört Mindfulness som en metod för effektiva och kreativa medarbetare och ledare. Mindfulness är att träna din uppmärksamhet på det som händer just nu, i stunden.

Medarbetarna på Google får ställa sig i kö för att få plats på Mindfulness-kurserna som  anordnas regelbundet.  Men, det finns fler exempel på företag som tränar Mindfulness på arbetsplatsen; Apple, Yahoo, McKinsey, Procter & Gamble och Starbucks. De ser att Mindfulness ökar produktiviteten samt förbättrar kommunikation, samarbete och välbefinnande. När individen utvecklas, personligt och i sin yrkesroll, skapas resultat både för medarbetaren och organisationen.

Även forskningen visar goda resultat. Varje år presenteras hundratals forskningsartiklar som bland annat visar att arbetsminnet ökar.

Var är du just nu?

Kanske sitter du på bussen, tåget eller vid gaten på flygplatsen och är helt omedveten om vad som händer runt omkring dig. Tankar rusar fram och tillbaka på att-göra-listan. Deadlines, möten, handla middag, inte glömma kattmaten, kvällsaktiviteter, morgondagen, nästa dag, vecka och år. Att träna Mindfulness är att göra tvärtom. Att inte låta sig kidnappas av tankarna.

Stanna upp och lyssna på ljuden närmast dig, lyssna sedan en minut på ljuden i bakgrunden. Bara lyssna med nyfikenhet utan att värdera. Efter två minuter andas du lugnare, djupare och med lite tur har axlarna sjunkit ner på sin rätta plats. Hjärnan får mer syre och du tänker bättre.

Vill du lägga till tre minuter kan du släppa taget om uppmärksamheten på ljuden, gå inåt och känna efter hur det känns just nu. Följ andetagen och ge kroppen en kort stunds medveten närvaro. Hjärnan kommer att belöna dig!

Två ynka minuter gör skillnad

Ta två, tre eller fem minuter före en viktig presentation, ett svårt samtal eller ett möte där många viljor ska enas. Eller om du pendlar med bil, stanna upp ett par minuter när du har parkerat och möt dagen eller kvällen mer samlad och närvarande.

Är du intresserad av att höra hur Mindfulness kan öka kreativiteten och skapa resultat hos er?

Ring eller mejla oss