Intervju Helena Hammarberg

”Mitt kall är att addera mer hjärta in i näringslivet”

Led dig själv gav Helena möjlighet att komma i kontakt med sina innersta känslor och behov.

Det var intresset av att utforska sin egen ryggsäck för att tydligare kunna leda sig själv och andra, både privat och professionellt, som förde Helena till HumaNova. 

-Mitt intresse för människor har alltid varit väldigt starkt och jag har arbetat med utveckling av individer och organisationer i mer än tjugo år, säger Helena Hammarberg. Jag är utbildad yoga- och meditationslärare och valde att utbilda mig vid HumaNova för att utveckla den holistiska samsynen på oss människor och att vi är en helhet.

  Vad tyckte du om utbildningen? 

-Utbildningen har gett mig kunskap och insikter att möta och förhålla mig både till mig själv och till andra i förändring och utveckling. Året med Led dig själv gav mig möjligheten att komma i kontakt med mina innersta behov och min längtan på ett djupare plan. Idag känner jag mig trygg i att leda mig själv och andra i deras utveckling. Jag har bättre kontakt med mina känslor och behov. Det är hjälpsamt för mig att förstå mig själv, andra och samspelet där i mellan.

Har du användning för utbildningen i ditt arbetsliv idag och i så fall hur? 

-Jag arbetar som konsult, ofta i uppdrag som förändringsledare, utveckling av ledningsgrupper och team och/eller rådgivning/coachning till ledare. Jag brinner för att få in mer av oss människor i de mer stela strukturerna kring processer, metoder och ramverk. Mitt kall är att addera mer hjärta in i näringslivet och på det sättet få resultat i form av effektivitet, lönsamhet och produktivitet. Det ena behöver verkligen inte utesluta det andra.

Kan du nämna några konkreta exempel på hur erfarenheterna från Led dig själv är gynnsamma i ditt liv?

Det är verkligen svårt att välja ut något, men att få kontakt med mina delpersonligheter och förstå hur dessa gynnar mig och begränsar mig har verkligen varit en härlig resa. Att känna känslan av att jag är dirigenten som leder min ”orkester” och att jag både har kunskap, tillit och förståelse för att jag kan och hur jag ska orkestrera är ett fantastiskt redskap och kunskap.

Som förändringscoach i organisationer pratar Helena ofta om förändringsresorna som känsloresor. Att våga ha kontakt med sina egna känslor och hantera dessa, är något som hon fått mer kunskap att jonglera under åren på HumaNova.

Vem skulle du rekommendera att gå Led dig själv?

-Om du genuint vill bli en bättre ledare, så rekommenderar jag dig att gå Led dig själv. Det startar alltid med dig själv och jag önskar verkligen att jag hade gått den här kursen innan jag hoppade in i mitt första uppdrag som ledare.

Just nu är Helena i sluttampen på utbildningen till Diplomerad Organisationskonsult. Utöver Led dig Själv har hon också läst till Diplomerad Samtalscoach.

-Dom här tre utbildningarna är ett fint komplement till varandra för att ge mig trygghet och kunskap att navigera mellan att leda mig själv, andra eller en hel organisation. Organisationer växer genom att vi odlar det individuella växandet. Hela utbildningen till organisationskonsult har gett mig en bra förståelse för hur vi kan etablera och stabilisera framgångsrika och kraftfulla organisationer.

Publicerad 2023

_________________________________________________________

Nu kan du även läsa utbildningarna genom Ledarskaps- och organisationsprogrammet LOOP

 

 

Dom här tre utbildningarna är ett fint komplement till varandra för att ge mig trygghet och kunskap att navigera mellan att leda mig själv, andra eller en hel organisation.

Läs mer om utbildningen