Samtalsterapeuten

Annika blev samtalsterapeut

Annika hade inga planer på att bli terapeut när hon påbörjade den ettåriga introduktionskursen på HumaNova. Men livet ville annorlunda.

– Jag satt på tunnelbanan och såg en reklamskylt där det stod “Bli den du är”. Det tilltalade mig så jag googlade mig in på HumaNovas hemsida och kände direkt att det där är en kurs bara för mig.

Detta var år 2003 och Annika Wetterlin Mattson, då 32 år, jobbade som produktionsledare på en reklambyrå. Hon kände dock att hon hade svårt att hitta ett engagemang och att hon ville jobba lite mer med saker som berörde henne.

– Jag var inte så bekant med terapi men jag tyckte att kursen lät som ett spännande steg i min egen utveckling. Jag började det första året på HumaNova som är koncentrerat på dig själv och på personlig utveckling. Tanken var att jag bara skulle läsa det året och jag hade inga planer alls på att bli terapeut.

Men livet ville annorlunda. Idag har Annika arbetat som terapeut och coach i sju år. Det är inte bara Annikas arbetsliv som har förändrats utan hela hennes förhållningssätt till livet.

– Jag tänker i termer före och efter HumaNova-tiden för jag har förändrats i grunden på något sätt. Tidigare kunde jag gå igång hårt på saker. I dag kan jag bena ner det till vad det verkligen är och saker tar inte alls den energin från mig. Det jag har lärt mig hjälper mig i alla aspekter av livet, både i min roll som samtalsterapeut och i mitt privatliv med min familj.

För Annika är tiden på HumaNova något av det viktigaste hon har gjort i hela sitt liv.

– För mig var det livsavgörande på många sätt. Jag är så glad över min utbildning på HumaNova även om det i perioder var väldigt jobbigt. Om du vill göra en jätteinvestering i dig själv är det något av det häftigaste du kan göra.

– Den största resan för mig har varit att jag får ta ansvar för mitt eget liv och diktera mina egna villkor vilket jag ser som en befrielse. Om man har väckt känslan av att det är något mer man behöver i sitt liv, följ den, för det är det sannaste vi kan komma i kontakt med. Jag tycker att de här fantastiska psykosyntetiska orden är så bra; när längtan blir större än rädslan så står vi i vår största kraft.

Läs mer om utbildningen till Diplomerad Samtalsterapeut här.

Annika Wetterlin Mattson, samtalsterapeut

HumaNova var livsavgörande. Om du vill göra en jätteinvestering i dig själv är det något av det häftigaste du kan göra.

-Annika Wetterlin Mattson,
Diplomerad samtalsterapeut & Diplomerad Samtalscoach

Fler elevberättelser