Intervju med Ulrika Håkans

Jag lyssnar till mitt hjärta och vad som verkligen är viktigt för mig.”
Ulrika Håkans har pluggat till samtalscoach och samtalsterapeut på HumaNova.

Hur kommer det sig att du började plugga på Humanova?

Jag har alltid haft ett intresse för personlig utveckling och vid den tiden som jag sökte mig till HumaNova befann jag mig i ett vägskäl då det fanns en längtan efter fördjupning och utveckling i mitt liv. Jag behövde en förändring. Det var också då jag kom till insikt om att människor och relationer är mitt kall.

Hur har utbildningen påverkat dig?

Det går nästan inte att sätta ord på. Det kändes som att jag hittade hem. Den största förändringen efter att jag har gått utbildningen är att jag är mycket tryggare i mig själv idag. Jag vågar välja på ett annat sätt än tidigare. När jag gick utbildningen öppnade jag verkligen upp och tog chansen att på djupet utforska mig själv. Jag ville bli hel. Jag lyssnar nu till mitt hjärta och har fått tag på vad som är viktigt för mig.

Kommer du att använda dig av utbildningen i ditt yrkesliv, och i så fall hur?

Verkligen! Jag har fått ett nytt yrke och är nu egenföretagare med egen mottagning där jag arbetar som livscoach, samtalsterapeut men också med healing och klangmassage.

Vad skulle du vilja skicka med till blivande terapeuter?

Tålamod och tillit är viktiga byggstenar för att lyckas som terapeut. Och min åsikt är att för att bli en bra terapeut behöver man fortsätta utvecklas, vidareutbilda sig och vara nyfiken. Jag tror också att det är viktigt att gå i regelbunden terapi och handledning själv.