Intervju med Anna Florberger

Hur kommer det sig att du började plugga på HumaNova?

Jag stod mitt i livet och ville göra något annat. Något som var för mig mer meningsfullt och i samband med flytt till Göteborg gavs möjligheten. Samtidigt hade jag personligen varit igenom en tuff tid som påverkade mig både psykiskt och fysiskt. Med det i bagaget ville jag förstå hur jag återkommande lät mig själv hamna i de situationer jag gjorde.

Hur har utbildningen påverkat dig?

Så mycket har hänt i och med utbildningen, en omvälvande process som har öppnat mig för en ny närvaro. I stunder av oro över privata händelser som sker, men även vid världsliga, har jag idag lättare att känna tillit att det på något sätt blir som det ska.
Jag ser nu på svårigheter och kris som en möjlighet till förändring. Visst känner jag rädsla och oro men jag försöker att se på problemet med ögon av nyfikenhet och vad det kan leda till i förändringen, istället för att stanna i rädslan av problemet.

Mycket har blivit tydligare. Jag väljer mina ja och nej. Jag känner min sanning och står för mina åsikter.
Jag har ett värde och väljer att göra det jag verkligen känner ger mig mening, som då samtidigt tjänar min omgivning och mina klienter.

Nu går jag en medicinsk/hormon- yogalärarkurs och även utbildning i parterapi. Jag kan uttrycka det i en mening, – jag är mer fri att vara den jag är.

Kommer du använda dig av utbildningen? I så fall hur.

Ja, jag använder mig av utbildningen både personligen varje dag men även som yrke. Jag har mitt eget företag med Samtalsrum i centrala Göteborg. Jag tar även emot klienter online.

Jag tar emot klienter även i Falkenberg. Där erbjuder jag också om man vill, samtal i naturen.
Naturen som ger oss livskraft och det inre lugn som vi ofta saknar i vårt stressade samhälle idag. Vi kommer att använda oss av träden, jorden, och havets brus för att lättare komma i kontakt med det lugn som behövs för att nå vårt inre samtal.

Jag ser fram emot att arbeta mer för en helhet och balans mellan hjärna, kropp och själ, som för Psykosyntesens grundare Roberto Assagioli var så viktigt.

I samtalen erbjuder jag vid behov balanserad djupandning som vid forskning har påvisat många goda effekter på vår kropp, bl a minskad stress, oro och smärta. Efter sommaren ser jag fram emot att även arbeta med grupper, då främst kvinnor där jag ser min utbildning i gruppterapi på HumaNova tillsammans med hormonyoga som en skön syntes för personlig utveckling och för bästa möjliga mående.