Hur du slutar att ”pleasa” andra!

Är du en ”pleaser”?

Det vill säga en som hela tiden försöker få andra att må bra och trivas i ditt sällskap. Du är kanske en perfekt partner, som kryssar fram mellan heta och svåra frågor för att inte stöta dig eller för att förbli omtyckt.

Troligtvis ljuger du ju egentligen för andra, du är rädd för dålig stämning eller andras missnöje och berättar därför egentligen inte vad du innerst inne tänker och vill. Är vi lite stränga kan vi säga att du är oärlig mot människor runt om kring dig. Dom får ju inte ta del av ditt riktiga jag.

Då är det kanske dags att sluta och börja leva ditt eget sanna liv.

Ofta finns förklaringen som vanligt i uppväxten. Kanske fanns det några där nära dig som du behövde ”pleasa” för att det skulle bli bra för dig som ung.

Så kanske hjälper det att nu:

  • Inse att du kan uttrycka dig autentiskt utan konsekvenser, för du är faktiskt inte ett barn längre. Och det går att tycka olika utan att bli ifrågasatt. Du kan förstås känna dig ifrågasatt, men det innebär inte att du är ifrågasatt.
  • Uppleva att du är älskad även om du visar egen vilja och egna åsikter. Andra kommer inte explodera eller lämna dig för att du uttrycker dig rakt och direkt.
  • Förstå att du kan hävda dina behov och uttrycka dig tydligt utan att var elak eller dum. Du kan vara tydlig och omtänksam på samma gång.

Lycka till!

Läs fler bloggar härPersonlig utveckling