Samtalsterapeuten

Bli den du är – en vändpunkt i livet

Tankarna på att hjälpa andra väcktes när första barnet föddes. Idag arbetar Veronica med klienter på en internationell samtalsmottagning.

Veronica Lax är uppvuxen i USA, där hon efter gymnasiet tog examen i psykologi och började arbeta med missbruksvård på en metadonklinik. Hon sökte sig senare tillbaka till sina rötter i Sverige och arbetade flera år inom mediebranschen, tills hon blev med barn.

Förlossningen blev en traumatisk upplevelse för Veronica och det väckte tankarna på att arbeta med psykologi igen. Efter flera års återhämtning sökte hon till HumaNova. Målet att bli samtalsterapeut inleddes med den ettåriga grundutbildningen “Bli den du är”.

– Första året på utbildningen var både omtumlande och en vändpunkt i livet. Jag hade gått i terapi innan, men den inre process jag hamnade i på HumaNova var någonting helt annat.

Efter grundutbildningen följde tre år av de mer yrkesfokuserade utbildningarna Samtalscoach, Samtalsterapeut samt Par- och relationsterapeut. Därefter började Veronica arbeta med samtalsterapi på Turning Point, en internationell terapimottagning, där hon nu är VD och ägare.

– På Turning Point samlas flera kompetenser under ett tak. Här finns terapeuter som sammanlagt talar sju olika språk och har inriktningar som psykosyntes, psykodynamisk terapi, systemisk, integrerad familjeterapi, EMDR trauma terapi, KBT och ACT.

Just nu arbetar Veronica med utvidga sin verksamhet för par. Hon säger att för många är steget stort att börja i parterapi och hon har därför skapat ett nytt koncept.

– Fokus ligger på att dra igång en workshop i något jag kallar ”relationsbesiktning”, som är en lite lättsammare form av stöd. Det är för de par som ännu inte känner sig redo för att djupdyka i en parterapi. Förhoppningen är att verktygen från psykosyntesen ska bli tillgängliga för fler. Det tror jag att alla skulle må bra av.

Läs mer om Bli den du är – utbildningen i personlig utveckling här.

Veronica Lax, samtalsterapeut

Första året på utbildningen var både omtumlande och en vändpunkt i livet.

-Veronica Lax

Fler elevberättelser