Rosenmetoden för samtalsterapeuter och coacher

Rosenmetoden för samtalsterapeuter och coacher

Kroppens eget språk

Under den här kursen får du lära dig om sambandet mellan muskelspänning, känslor och andning. Du får öva på att uppfatta kroppens signaler och framför allt att uppmärksamma och tolka andningen. Genom att lyssna noga till kroppens eget språk kan vi nå till det omedvetna inom oss. Kursen är till stor del upplevelsebaserad.

Rosenmetoden utvecklades av Marion Rosen som var sjukgymnast. Metoden är sprungen ur hennes nyfikenhet på hur kropp, känsla och tanke påverkar varandra. Hon utforskade hur människor genom denna speciella berörings- och avspänningsmetod kunde få tillgång till mer av sig själva.

 

Kursinnehåll:

  • Kroppsläsning: Vad är det t.ex. som vi håller tillbaka när kroppen spänns mellan skulderbladen? Eller när tårna inte riktigt nuddar underlaget?
  • Att lyssna bakom orden. Om en klient är väldigt ordrik- hur kan vi lyssna med hjärtat och hjälpa klienten att komma i kontakt och hitta essensen i det som sägs?
  • Hur kan signalerna från kroppen hjälpa mig, som terapeut, att lita mer på informationen som finns inom klienten? Hur hjälper jag min klient att lära känna sin kropp mer, att se under sina blockeringar?
  • Praktiska övningar där deltagarna får öva på händernas lyssnande. Att hitta spända muskler och att se andningens förändring när muskler slappnar av. Detta blir också en möjlighet för deltagarna att själva uppleva vad som sker i oss när vi får ta emot denna lyhörda och lyssnande beröring.

Kursen är för dig som är utbildad samtalsterapeut eller coach.

Kursen ger dig behörighet att delta på intensivkurser i Rosenmetoden. 

Kursen hålls av Annika Minnbergh, Lisen Wijkman och Anna Söderlind, lärare i Rosenmetoden.

Just nu inga aktuella datum, kontakta oss för mer info:

info@humanova.com

 

Anmäl dig här

 

This school/training centre is a member of the Rosen Institute and is certified by the Rosen Institute to provide Rosen Method Bodywork and Movement Training.
Rosen Institute

Pris

2660 sek inkl. moms

Anmäl dig här

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar och kurser. Läs mer om räntefri delbetalning av din utbildning här.

Intresserad av att veta mer om Rosenmetoden?

I vår kostnadsfria guide får du bland annat läsa mer om Marion Rosen och vilka kvalitéer du utvecklar med hjälp av metoden.