Kurs om den nya känsloforskningen

Den nya känsloforskningen

Möt Professor JoAnne Dahl, två dagar om känslor och den nya känsloforskningen.

Du är ansvarig för dina känslor, för det är du själv som skapar dom! Känner du dig ofta arg, ledsen, kränkt eller kanske tycker du dig ständigt avvisad och övergiven. Då menar känsloforskaren Lisa Feldman Barrett att du faktiskt är ansvarig för det själv. Men hon menar också att du kan ändra på känslorna, detta är hennes budskap i nya boken ”Så skapas känslor”.

Barrett har forskat i över 20 år på känslor. Just nu är hon superstar i akademiska kretsar, och på t ex Youtube, med sina föreläsningar. Hennes resultat kan mycket kort sammanfattas så här:

Vi skapar genom tidigare erfarenheter våra känslomässiga inre konstruktioner.  I detta är alla våra inre system verksamma, hjärnan, affekter, tankar osv. När sedan nya situationer dyker upp ”fyller vi upp situationen med gamla känslomässiga erfarenheter”.

Under kursdagarna tar Professor JoAnne Dahl dig igenom den senaste forskningen i teori och praktik genom upplevelsebaserade övningar och tillämpningar.

Bli den du ärVåra utbildningar

Kursdatum

Stockholm
Inga planerade datum

Omfattning

2 dagar

Pris

Privat
1995 SEK inkl. moms

Företag
1995 SEK exkl. moms

Anmäl dig här

Joanne Dahl är Ph.D Professor, leg psykolog, leg psykoterapeut, Handledare i KBT. Recognised ACT Trainer Institution för Psykologi, Uppsala Universitet, Uppsala.

JoAnne Dahl är förutom professor emerita i psykologi även legitimerad psykolog och psykoterapeut. Hon är  också en meriterad forskare och en av Sverige få Recognized ACT trainers.
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en utveckling av kognitiv beteende terapi och är numera en evidens baserad terapi för kronisk smärta, ångest och depression med mera. JoAnne är författare av 5 ACT böcker och 50 vetenskapliga artiklar. Hon är värd för en populär psykologisk självhjälps radioprogram som produceras varje vecka i USA .