Möt dig själv – 5 dagar

Kurs i personlig utveckling

Känns det som att livet bara händer dig utan att du saknar mål och mening? Har du svårt att veta vad du vill? Ser du att dina livsmönster hindrar dig men vet inte hur du ska komma ur det? Då kan du ha både glädje och nytta av att investera fem dagar i dig själv.

Anmäl dig här

”Möt dig själv” är en intensivkurs som har potential att förändra ditt liv i positiv riktning. Den vänder sig till dig som vill  utvecklas både som privatperson och i din yrkesroll. Ett syfte med kursen är att du ska få uppleva dig själv tydligare och bli mer självmedveten. Ju bättre du förstår dig själv och dina olika delar (det som psykosyntesen kallar delpersonligheter), desto bättre blir du som ledare i ditt eget liv.

Att vara en god ledare för sig själv är en förutsättning för att vara en god ledare för andra, exempelvis som förälder eller som chef.

Vi erbjuder även kursen som retreat. Läs mer om det på Livilys hemsida här.

En intensivkurs i psykosyntes

”Möt dig själv” är en intensivkurs i psykosyntes som ger dig personlig utveckling och ökad medvetenhet om dig själv och dina relationer. Varje kursdag bjuder på nya insikter om vem du är och vad du innerst inne vill. Du lär dig att se att det finns ett val i varje situation, ett val som kan bli riktigt bra när det är förankrat i ditt hjärta och din innersta vilja.

Under fem intensiva dagar arbetar vi bland annat med:

  • Din personliga historia och hur den påverkat och påverkar dig
  • Mindfulness, förmågan att stanna upp och vara närvarande
  • Att tydliggöra det vi innerst inne längtar efter
  • Relationer – personliga och yrkesmässiga

Under kursen bekantar vi oss med psykosyntesens förhållningssätt, metoder, teorier och begrepp såsom delpersonligheter, viljan samt medveten närvaro/mindfulness.

Delpersonligheter

Delpersonligheter är olika sidor av oss, eller roller, som vi går in i beroende på vem vi möter eller vad som händer just nu. Sidor som ibland kan vara i konflikt med varandra för att de har olika behov. Du kan du känna dig ambivalent och få svårt att veta vad du egentligen vill i en viss situation. Ju mer medveten du blir om dina delpersonligheter, desto fler medvetna val kan du göra.

Viljan 

Vi utforskar viljans styrkraft och hur viljan kan användas för att ta oss vidare i livet mot det som innerst inne känns meningsfullt och som ger glädje. Du får praktiska verktyg och erfarenheter av att möta dig själv tillsammans med andra. Övningar och reflektioner anpassas efter antalet deltagare.

Medveten närvaro eller Mindfulness

Enkelt uttryckt är Psykosyntes en kombination av västerländsk psykologi och österländsk visdom. Bland annat märker du det genom inslag av olika övningar i Mindfulness som vävs in  undervisningen. Allt för att du ska bli mer uppmärksam på dig själv, din kropp och dess signaler.

Vad händer sen?

Målet är att du ska ha fått en klarare bild av dig själv och verktyg att använda i relation med andra, såväl privat som i din yrkesroll. Vill du fortsätta din resa i personlig utveckling erbjuder vi Bli den du är, en ett år lång utbildning i psykosyntes.

Personlig utvecklingAnmäl dig här

Kursdatum

Stockholm

12 jun - 16 jun 2023

  • 12 jun 09:00 - 16:00
  • 13 jun 09:00 - 16:00
  • 14 jun 09:00 - 16:00
  • 15 jun 09:00 - 16:00
  • 16 jun 09:00 - 16:00

Tid

09:00-15:00

Omfattning

5 dagar

Pris

Privat
9800 SEK inkl. moms.

Företag
9800 SEK exkl. moms.

Anmäl dig här

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar och kurser. Läs mer om räntefri delbetalning av din utbildning här.

Syftet är att ge en introduktion i psykosyntesens förhållningssätt, metoder och teorier. En intensivkurs för dig som vill lära dig psykosyntes, för din egen skull och som kompletterande kurs till våra yrkesutbildningar.

Möt dig själv passar alla som vill utvecklas både som individ och i yrkesrollen.
Rekommenderad litteratur att läsa innan kursen är boken ”Bli den du är” av Piero Ferrucci. Boken ingår inte i kurskostnaden.