Kurs i högkänslighet (HSP)

Högkänslighet – ett personlighetsdrag med utmaningar och glädjeämnen

  • Tänker du över saker mer än de flesta andra?
  • Lägger du märke till detaljer och nyanser som andra inte ser?
  • Känner du av andra människors sinnesstämningar?
  • Uppskattar du djupa samtal mer än småprat?
  • Känner du dig lätt överväldigad, när det händer mycket runtomkring dig?

Då är du kanske högkänslig.

Högkänslighet är ett ärftligt personlighetsdrag som 15-20 procent av alla människor föds med. Högkänsliga personer är empatiska och reagerar mer än andra på både positiva och negativa upplevelser. De lägger märke till detaljer som de flesta andra missar och bearbetar sinnesintryck och upplevelser djupt. Nervsystemet är känsligare än hos andra, vilket gör att de lättare blir överstimulerade. Högkänsliga personer längtar efter att engagera sig i kreativa och meningsfulla sammanhang.

Som minoritet i ett samhälle som är anpassat efter den utåtriktade icke-högkänsliga majoriteten kan en högkänslig person möta svårigheter i vardagen. Därför är det viktigt att lära känna sin känslighet och vilka styrkor, svagheter och behov som finns. Då går det att hitta strategier som kan hjälpa individen att hantera utmaningar och visa sina resurser.

Ledorden under denna kursdag för högkänsliga och alla som är intresserade av högkänslighet är kunskap, strategier och meningsfullhet.

Kursen ger dig kunskap om vad högkänslighet är och hur den påverkar ditt liv och dina relationer. Genom övningar och samtal lär du känna din egen känslighet bättre. Dessutom får du exempel på strategier som hjälper dig att hantera utmaningar och svårigheter. Vi undersöker också hur vi kan ha mer trygghet, glädje och mening i våra liv.

Våra kurser och utbildningar

Kursdatum:

2019

Stockholm
Inga planerade starter för tillfället

Omfattning:

1 dag

Pris

Privat
1295 SEK inkl. moms
Företag
1295 SEK exkl. moms

Anmäl dig här