Kurs i högkänslighet (HSP)

Högkänslighet – ett personlighetsdrag med utmaningar och glädjeämnen

  • Tänker du över saker mer än de flesta andra?
  • Lägger du märke till detaljer och nyanser som andra inte ser?
  • Känner du av andra människors sinnesstämningar?
  • Uppskattar du djupa samtal mer än småprat?
  • Känner du lätt överväldigad, när det händer mycket runtomkring dig?

Då är du kanske högkänslig.

Högkänslighet är ett ärftligt personlighetsdrag som 15-20 procent av alla människor föds med. Högkänsliga personer är empatiska och reagerar mer än andra på både positiva och negativa upplevelser. Vi lägger märke till detaljer som de flesta andra missar och bearbetar våra sinnesintryck och våra upplevelser djupt. Vårt nervsystem är känsligare än andras, vilket gör att vi lättare blir överstimulerade. Högkänsliga personer längtar efter att engagera sig i kreativa och meningsfulla sammanhang.

Som minoritet i ett samhälle som är anpassat efter den utåtriktade icke-högkänsliga majoriteten kan vi möta svårigheter i vardagen. Därför är det viktigt att vi lär känna vår känslighet och vilka styrkor, svagheter och behov vi har. Då kan vi hitta strategier som hjälper oss att hantera utmaningar och visa våra resurser.

Ledorden under denna kursdag för högkänsliga och alla som är intresserade av högkänslighet är kunskap, strategier och meningsfullhet.

Kursen ger dig kunskap om vad högkänslighet är och hur den påverkar våra liv och våra relationer. Genom övningar och samtal lär du känna din känslighet bättre. Dessutom får du exempel på strategier som hjälper dig att hantera utmaningar och svårigheter. Vi undersöker också hur vi kan ha mer trygghet, glädje och mening i våra liv.

Kursen leds av Harriet Persson som arbetar som föreläsare och utbildare i sitt företag Inspirationskompaniet. Hon är utbildad grundskollärare och har även en magisterexamen i folkhälsovetenskap med inriktning arbetsrelaterad hälsa.

Du kan läsa mer om Harriet här.

Kursdatum:

Stockholm
Lör 10 nov, kl. 10:00-16:00-FULLT

Göteborg
Lör 24 nov, kl. 10:00-16:00

Lund
Lör 27 okt, kl. 10:00-16:00

2019

Stockholm
Lör 4 maj, kl. 10:00-16:00

Göteborg
Lör 15 mars, kl. 10:00-16:00

Lund
Lör 11 maj, kl. 10:00-16:00

Omfattning:

1 dag

Pris

Privat
995 SEK inkl. moms
Företag
995 SEK exkl. moms

Anmäl dig här