Gruppterapi

Gruppterapi

Målgrupp

Kanske har du gått i individuell terapi ett tag och upplever att du nu längtar efter ny energi och nya vägar framåt. Gruppterapi är ofta ett naturligt nästa steg efter en individuell terapi. Du har fått tryggheten som vi så ofta behöver i början när vi jobbar med oss själva i den individuella terapin och är nu redo för lite mer utmaning och nya dimensioner vilket en grupp kan ge. Eller så kanske det var ett tag sen du gick i terapi och känner att det är dags att gå vidare och utforska ur ett nytt perspektiv.

Är du elev vid HumaNova så motsvarar genomgången gruppterapi 20 timmar individuell terapi, som du kan få tillgodoräkna dig.

Om träffarna

Gruppstorleken är 8-14 personer och gruppterapin sker i HumaNovas lokaler i Stockholm. Vi träffas vid nio tillfällen från 3 september till 28 november. Att delta digitalt är inte möjligt.

Vi har utgångspunkt i psykosyntes och kompletterar med Familjekonstellationer och Interpersonell neurobiologi, som bidrar till processen med ytterligare perspektiv och dimensioner.

Familjekonstellationer är en djupgående och klargörande teknik som kan belysa och hitta dolda sammanhang, intrasslade relationer och maladaptiva beteendemönster. Ibland kan det vara sammanhang och mönster som går att följa över flera generationer. Ett generationsöverskridande trauma kan innebära överföring av emotionell, fysisk eller social smärta. Det kan ligga betydligt djupare rotat och kan vara svårare att komma åt i traditionell terapi än ett beteende som bara är inlärt. Alla system eftersträvar balans, så även familjesystemet och processen i en familjekonstellation kan hjälpa till att återfå den. En process som kan leda till en djup och varaktig förändring med balans och harmoni som följd.

Den interpersonella neurobiologin (IPNB) bidrar med kunskap från modern hjärnforskning och interpersonell psykologi. Den ger oss nya ingångar till fördjupad förståelse och läkning både på det personliga och det relationella planet. Den bekräftar även det man kan se hända i en familjekonstellation.

GruppledareAlf Galfvensjö och Ulrika Hjort
Alf & Ulrika är bägge certifierade familjekonstellatörer och har genomgått ett antal vidareutbildningar inom Interpersonell neurobiologi (IPNB).

Anmäl dig här

Omfattning

9 dagar

Pris

Privat
14 400 SEK inkl. moms

Företag
14 400 SEK exkl. moms

Anmäl dig här

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar och kurser. Läs mer om räntefri delbetalning av din utbildning här.