Gruppterapi

Gruppterapi

För dig som har erfarenhet av individuell samtalsterapi eller personlig utveckling och nu vill fortsätta din personliga process tillsammans med andra i grupp.

Gruppterapi erbjuder möjligheter att utforska din relation till dig själv och andra alt. dig själv och dina relationer. I en trygg grupp lyfter du frågeställningar, delar sårbarhet och får nya perspektiv på dig själv och dina utmaningar. Gruppens energi  och trygghet bidrar till  fördjupning och ökad medvetenhet.

HumaNovas gruppterapi utgår från psykosyntesen som grund. Psykosyntes är en teori och ett förhållningssätt som kan beskrivas som en livs- och utvecklingsprocess som bidrar till att organisera och harmonisera våra inre, ibland motsägelsefulla sidor eller delar. Dessa delar innehåller t ex känslor, tankar, impulser, beteenden och fantasier som ibland uppträder och ”tar över” vårt liv, fast vi innerst inne vill något annat. I psykosyntesterapi blir du medveten om vad som driver dig, vad du längtar efter och vad du vill, innerst inne.

Vi arbetar upplevelsebaserat med metoder som aktiverar alla våra delar som t ex tankar, känslor, kropp och intuition. Vi använder metoder som meditation, visualisering, gestaltning, skrivande, målande, familjekonstellationer mm

Gruppen leds av terapeuter med lång erfarenhet av både psykosyntesterapi och som lärare på HumaNova.

Är du elev under utbildning på HumaNova kan du tillgodoräkna dig gruppterapin som motsvarande 12 sessioner individuell terapi. Terapin sker i HumaNovas lokaler i Stockholm, Göteborg och Lund.

Anmäl dig här

Kursdatum

Göteborg

18 okt - 20 okt 2024

Kursledare: Gunnel Schwieler

Kursledare: Pia Witting

Lund

27 sep - 29 sep 2024

Kursledare: Cecilia Angelin

Stockholm

1 nov - 3 nov 2024

Kursledare: Alf Galfvensjö

Kursledare: Ulrika Hjort

Omfattning
3 dagar

Tid
kl 10-17

Pris

Privat
8750 SEK inkl. moms

Företag
8750 SEK exkl. moms

Anmäl dig här

Delbetalning

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar och kurser. Läs mer om räntefri delbetalning av din utbildning här.