Seminarium om självmedkänsla

Seminarium om självmedkänsla

Varmt välkommen till ett seminarium om självmedkänsla, ett viktigt tema som handlar om din inre dialog. Vi börjar med att göra en jämförelse.

Vad gör du när en vän kommer till dig och berättar att hon eller han har gjort bort sig, sårat någon, misslyckats eller känner sig otillräcklig? Förmodligen känner du medkänsla, försöker trösta och hjälpa. Skulle du agera på samma sätt om du mötte dig själv i samma situation? Kanske, kanske inte.

Många av oss har svårt att förlika oss med att misslyckas, att ha en dålig dag eller inte vara perfekta. Vi kan bli hårda och dömande mot oss själva. Konsekvensen blir att vi känner oss ännu mer låga och nertryckta. Vi tappar kraft och livslust. Rent biologiskt, kan vi säga att självkritik och hårda ord drar igång vårt eget hotsystem i hjärnan. Vi går vilse. Vi överger oss själva när vi har det svårt och tappar bort vår riktning.

Men det behöver inte vara så! Vi berättar hur du kan stärka din självmedkänsla genom att förändra den dömande dialogen som pågår när du inte mår bra.

Öva självmedkänsla

Seminariet blandas med dialog och övningar. Du får bekanta dig med olika metoder och verktyg som du kan ta med dig hem och använda direkt i din vardag eller i ditt arbete.

Om du vill fördjupa dig mer inom självmedkänsla har vi också en

8-veckors kurs i självmedkänsla

 

 

Anmäl dig härFler seminarium

Kursdatum

Stockholm

4 sep 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Marie Swartling Philip

Plats

Stockholm

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här