HumaNova möter

författaren och skådespelerskan Nina Gunke och journalisten och

samtalsterapeuten Helene Arkhem

Välkommen till ett författarsamtal om livet efter diagnosen Alzheimers sjukdom.

Det blir ett samtal om skam – och om processen att komma till acceptans.

”Jag står på scenen, Stadsteaterns stora scen. Det sitter 714 personer i publiken och det är dags för min monolog. Plötsligt är det blankt i mitt huvud. Helt blankt. Jag minns inte texten. Det är det värsta som kan hända en skådespelare.”

Skådespelaren Nina Gunke är bara 51 år när hon får problem med minnet. Hon glömmer repliker när hon står på scenen och vid filminspelningar. Tretton år senare får hon diagnosen Alzheimers sjukdom. En obotlig sjukdom som innebär att hjärnans nervceller förtvinar. Nina känner skam, blir deprimerad och isolerar sig.

Efter ett år bestämmer sig Nina för att berätta öppet om sjukdomen. Hon vill ta bort skamstämpeln, vill försöka bromsa sjukdomen och få svar på varför just hon drabbades. Kan hennes livsstil, med mycket stress och lite sömn, vara orsaken?

I sin bok “Innan jag glömmer” berättar Nina Gunke öppet och personligt om sitt liv före ochefter diagnosen Alzheimers sjukdom. En sjukdom som drabbar alltfler och som nu räknas som en folksjukdom.

Nina Gunke har skrivit boken tillsammans med journalisten och författaren Helene Arkhem. Helene har personligt engagemang och erfarenhet av Alzheimers sjukdom, hennes mamma Inger var en av de drabbade. I boken finns även en faktadel, där Sveriges ledande Alzheimerexpert svarar på frågor om sjukdomen.

Nina Gunke är en av Sveriges mest folkkära och kända skådespelare. Hon har medverkat i över 50 tv-serier och filmer, bland dem “Varuhuset”, “Skilda världar” och “Tomten är far till alla barnen”. Nina har även medverkat i många uppsättningar vid svenska teatrar. Hon bor i Stockholm, är gift och har två vuxna döttrar.

Helene Arkhem är journalist och författare med fokus på hälsa och relationer. Hon har skrivit ett flertal böcker bland dem “Kärlekens språk” och “Stora bonusfamiljboken”. Helene har även gått HumaNovas utbildning till Diplomerad Samtalsterapeut samt Par- och relationsterapeut. Hon bor i Stockholm, är gift och har tre barn. Det blir ett känslosamt och personligt möte. Efter samtalet finns det möjlighet att köpa boken ”Innan jag glömmer” och få den signerad.

”Det är bråttom nu, mitt minne suddas ut bit för bit. Jag vill berätta allt. Innan jag glömmer.”

Varmt välkomna!

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra informationskvällar!

Anmäl dig här