Gratisseminarium

Gratisseminarium: Nyfiken på självmedkänsla?

Välkommen till ett inspirerande kvällsseminarium hos oss på HumaNova i Stockholm. Du får lära dig mer om självmedkänsla, ett viktigt tema som handlar om din inre dialog. Vi börjar med att göra en jämförelse.

Vad gör du när en vän kommer till dig och berättar att hon eller han har gjort bort sig, sårat någon, misslyckats eller känner sig otillräcklig? Förmodligen känner du medkänsla, försöker trösta och hjälpa. Skulle du agera på samma sätt om du mötte dig själv i samma situation? Kanske, kanske inte.

Många av oss har svårt att förlika oss med att misslyckas, att ha en dålig dag eller inte vara perfekta. Vi kan bli hårda och dömande mot oss själva. Konsekvensen blir att vi känner oss ännu mer låga och nertryckta. Vi tappar kraft och livslust. Rent biologiskt, kan vi säga att självkritik och hårda ord drar igång vårt eget hotsystem i hjärnan. Vi går vilse. Vi överger oss själva när vi har det svårt och tappar bort vår riktning.

Men det behöver inte vara så! Vi berättar hur du kan stärka din självmedkänsla genom att förändra den dömande dialogen som pågår när du inte mår bra.

Öva självmedkänsla

Föreläsningen blandas med olika övningar. Du får bekanta dig med olika metoder och verktyg som du kan ta med dig hem och använda direkt i din vardag eller i ditt arbete.

Varmt välkommen!

 

HumaNova stödjer Barncancerfonden. Vid utebliven avbokning av gratisseminariet önskar vi att 100 kronor sätts in på Barncancerfondens konto. Mer information finner du i våra avbokningsvillkor. 

Anmäl dig härFler gratisseminarium

Kursdatum

Online

11 Nov 2021 18:00 - 20:00

Fåtal platser kvar

Kursledare: Lotta Jarnesjö

Stockholm

30 mar 2022 18:00 - 20:00

Kursledare: Marie Swartling Philip

Plats

Online

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här