Gratisseminarium

Gratisseminarium: Konflikt – hot eller möjlighet?

I alla tider har människan varit i olika former av konflikter – med personer i sin närhet, med sig själv eller mellan olika grupper och länder. Välkommen till ett tankeväckande seminarium om konflikt och klok konfliktbehandling.

En samlad erfarenhet och klokhet visar att konflikter inte kan – och inte bör – undvikas. Det visar också att om en konflikt hanteras på ett genomtänkt sätt kan situationen leda till utveckling och mer av harmoni.
För många av oss är det en paradox – och därför går också många av oss i fällan och väljer att inte se eller ta tag i en konflikt. Med missriktad välvilja väljer vi att inte riskera dålig stämning eller skapa jobbiga situationer. Känner du igen situationen? Hur mycket energi har inte förspillts på olika arbetsplatser för att ”chefen tar inte tag i problemet!”?

I kväll handlar det om klok konfliktbehandling

Vi ska prata om hur du som individ kan bidra till mer fredliga relationer – med dig själv (dina ”inre konflikter”) och med din omvärld. Psykosyntesen ger oss ett konkret förhållningssätt med verktyg som tillsammans med erfarenhet och modern forskning skapar goda möjligheter för ett utvecklande arbetssätt – med konflikter.
Konflikter startar ofta med oklok kommunikation:

  • Vi hakar mer upp oss på hur vi säger saker – inklusive hur vi tolkar – än vad vi säger.
  • Vi har olika sätt att beskriva situation och omvärld (bristande förmåga att göra ”neutrala” observationer).

Föreläsningen innehåller teori, modeller, övningar samt dialog och reflektioner. Syftet är att du ska lämna våra lokaler på Skeppsbron stärkt i din förmåga att hantera konflikter och därmed en utvecklad förmåga att bidra till harmoni i relationer och i arbetsgrupper.

Fredrik Fleetwood, HumaNova LedarskapSeminariet leds av Fredrik Fleetwood, organisationskonsult på HumaNova. Fredrik har lång erfarenhet av att arbeta med konflikter, kommunikation och grupputveckling. Sedan 2004 är han egenföretagare. Dessförinnan har Fredrik erfarenhet som chef och ledare inom bank och IT-världen, bland annat 13 år på SEB.

Varmt välkommen till HumaNova i Stockholm!

Plats

Stockholm

Datum och tid

Nya datum kommer

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här