Samtalscoachen

Ulrika blev samtalscoach

Ulrika kände sedan tidigare att hennes hjärta fanns i att coacha människor. På HumaNova hittade hon vägen till att följa sitt hjärta.

– För mig går det inte riktigt att svara på vad som fick mig att söka till HumaNova, det var något i mig som behövde få näring. Tillslut skickade jag i princip bara in en ansökan och tänkte att här ska jag gå.

Och så blev det. Ulrika Danneryd Gustafsson, 41 år, börjar utbildningen till samtalscoach. Hon hade tidigare arbetat inom hotellbranschen och ansvarade över en stor personalgrupp och gästkontakt. Medarbetarsamtal var en del av hennes arbetsuppgifter och det var där hon hade sitt hjärta, i att coacha människor.

– Jag kände att miljön på HumaNova var rätt för mig. Utbildningens upplägg passade mig väldigt bra och jag uppskattar dessutom den filosofiska resan i det hela. Jag hade gärna gått två år till på HumaNova.

Men livet ville annorlunda och Ulrika kände att hon ville omsätta det hon lärt sig i praktiken. Hon hade precis innan hon påbörjade utbildningen startat ett företag inriktat på föreläsningar, coaching och rekrytering utifrån ett jobbsökande.

– När jag var färdigutbildad aktiverade jag i princip bara det. I dag arbetar jag som utbildningskonsult, föreläsare och coach. Jag är där jag vill vara och i framtiden ser jag mig arbeta ännu mer med föreläsningar.

Ulrika önskar att fler hade möjlighet att göra denna inre resa. Hon tror att alla skulle må gott av det i samhället.

– Den största resan för mig har varit att jag får ta ansvar för mitt eget liv och diktera mina egna villkor vilket jag ser som en befrielse. Om man har väckt känslan av att det är något mer man behöver i sitt liv, följ den, för det är det sannaste vi kan komma i kontakt med. Jag tycker att de här fantastiska psykosyntetiska orden är så bra; när längtan blir större än rädslan så står vi i vår största kraft.

Läs mer om utbildningen till Diplomerad Samtalscoach här.

Ulrika Danneryd Gustafsson, diplomerad samtalscoach

Det är en befrielse att få ta ansvar för mitt eget liv

-Ulrika Danneryd Gustafsson, Diplomerad Samtalscoach

Fler elevberättelser

ICF-ackrediterad 2-årig utbildning

Drömmer du om att bli samtalscoach? HumaNovas yrkesutbildning till Diplomerad Samtalscoach vänder sig till dig som vill inspirera människor att hitta sin egen vilja att genomföra önskade förändringar. Vår samtalscoach-utbildning är ackrediterad av ICF på ACSTH nivå. Läs mer om ICFs certifieringar.

Läs mer om utbildningen