Diplomerad samtalscoach

”Empatisk kommunikation har jag haft så mycket glädje av, både privat och professionellt”

Vad tog dig till HumaNova?
Jag har alltid varit intresserad av människor och mänskligt beteende och sedan länge hade jag redan arbetat med att samtala med människor, främst inom research. Utifrån ett personligt behov av att hitta nya sätt att arbeta på, hamnade jag efter ett antal Google-sökningar på HumaNova. Jag har sedan dess gått fyra olika utbildningar på HumaNova: Bli den du är, Samtalscoach, Organisationskonsult och Par-och relationscoach.

Hur har utbildningen påverkat dig?
Alla utbildningar på HumaNova har påverkat mig som person på olika plan, så det är lite svårt att säga hur just coach-utbildningen har påverkat mig. Men om jag ska lyfta fram något så är det möjligheten att komma i kontakt med Viljan utifrån dess olika egenskaper och aspekter, och att använda sig av den i sin egen och andras utveckling.

Har du användning av utbildningen och isf hur?
Jag arbetar delvis som coach idag och tar emot klienter ett par dagar i veckan. De klienter som söker sig till mig upplever ofta att de har ”fastnat” i något. Det kan vara jobb, relationer eller andra saker som de inte kommer vidare med. Genom coachande samtal utifrån psykosyntesens helande förhållningssätt, upplever jag att mina klienter får ett bra stöd i att komma vidare med sin utveckling.

Om du skulle lyfta någon av höjdögonblicken under utbildningen–vad skulle det vara?
Oj, det var svårt! Spontant kommer jag att tänka på en meditation vi gjorde om självmedvetenhet som var väldigt omtumlande på ett personligt plan. Att få lära sig hur empatisk kommunikation fungerar har jag haft så mycket glädje av, både privat och professionellt. Vad som också var bra med utbildningen var att vi elever fick öva på mycket på varandra med fint stöd från våra lärare. Det gav en trygg plattform.

Läs mer om utbildning till diplomerad samtalscoach

Empatisk kommunikation har jag haft så mycket glädje av, både privat och professionellt”

-Catharina Short Sundberg

Fler elevberättelser