Samtalsterapeuten

– En vändpunkt i livet

Tankarna på att hjälpa andra väcktes när första barnet föddes. Idag arbetar Veronica med klienter på en internationell samtalsmottagning.

Veronica Lax är uppvuxen i USA, där hon efter gymnasiet tog examen i psykologi och började arbeta med missbruksvård på en metadonklinik. Hon sökte sig senare tillbaka till sina rötter i Sverige och arbetade flera år inom mediebranschen, tills hon blev med barn.

Förlossningen blev en traumatisk upplevelse för Veronica och det väckte tankarna på att arbeta med psykologi igen. Efter flera års återhämtning sökte hon till HumaNova. Målet att bli samtalsterapeut inleddes med den ettåriga grundutbildningen Bli den du är.

– Första året på utbildningen var både omtumlande och en vändpunkt i livet. Jag hade gått i terapi innan, men den inre process jag hamnade i på HumaNova var någonting helt annat.

Efter grundutbildningen följde tre år av de mer yrkesfokuserade utbildningarna Samtalscoach, Samtalsterapeut samt Par- och relationsterapeut. Därefter började Veronica arbeta med samtalsterapi på Turning Point, en internationell terapimottagning, där hon nu är VD och ägare.

– På Turning Point samlas flera kompetenser under ett tak. Här finns terapeuter som sammanlagt talar sju olika språk och har inriktningar som psykosyntes, psykodynamisk terapi, EFT, schematerapi, EMDR trauma terapi, KBT och ACT.

Veronica har hållit i flera workshops som ”Love and Confusion” för par som är nyfikna att utforska sina romantiska relationer samt ”Women Living Abroad”. Under pandemin startade hon en podd med en kollega som heter ”Expats in Sweden” för att hjälpa utländska i Sverige med de psykologiska aspekterna att flytta till en ny kultur och att navigera i ett nytt land.

Läs mer om utbildningen till diplomerad samtalsterapeut här

Veronica Lax, samtalsterapeut

Första året på utbildningen var både omtumlande och en vändpunkt i livet.

-Veronica Lax

Fler elevberättelser