HumaNova möter… Madeleine Swartz

HumaNova möter… författaren och beroendeterapeuten Madeleine Swartz
I ett samtal om medberoende och mod att möta det som håller dig tillbaka.

Res dig! Läk ditt medberoende är en bok om medberoende som på djupet beskriver de sår och konsekvenser som uppstår hos dem som lever med eller har vuxit upp med beroende och eller psykisk ohälsa i familjen. Boken ger dig verktyg för hur du kan lägga ditt pussel, förstå dig själv och ditt medberoende och därmed komma ur det. Boken har fått väldigt fint mottagande. Inte minst från läsare som känner igen sig och upplever att de fått stor hjälp av boken. Både de som har varit beroende och medberoende, gamla som unga.

-Den här boken kan jag nästan säga skrev sig själv, säger Madeleine. Det var som en graviditet, den gick inte att stoppa. Den ville bara komma ut.

Boken utgör grunden för metoden ”Res Dig” som tillsammans med ett omfattande studiematerial ger läsaren möjlighet att på djupet arbeta med sitt medberoende. Det innefattar identifiering, coping-strategier, skam, skuld, roller i familjekonstellationen, gränssättning, värderingar, att försonas och förlåta. och verktyg för att förändra sina reaktionsmönster och därmed kunna göra andra val. Metoden är en blandning av psykoterapi, schematerapi och KBT. Läsaren får möjlighet att arbeta både bakåt och framåt.

Madeleine är certifierad alkohol- och drogterapeut, energiterapeut, 12-stegsterapeut, certifierad handledare i sorgebearbetning och expert inom medberoende. Hon har arbetat med rehabilitering sedan 2006, riskbruk, skadligt bruk, beroende, medberoende och sorgebearbetning. Hon arbetar också som lärare, terapeut och coach med kommuner, företag och privat, i grupp och enskilt. Sedan några år tillbaka undervisar Madeleine i medberoende på HumaNova.

Varmt välkommen till ett samtal om medberoende, skrivandets kraft och människans innersta behov.

Kursdatum

Göteborg

5 nov 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Jessica Hård

Stockholm

9 okt 2024 18:00 - 20:00

Kursledare: Lisa Skoog

Plats

Stockholm, Göteborg.

Pris

Kostnadsfritt

Alla är varmt välkomna till våra seminarier!

Anmäl dig här