Bloggen om personlig utveckling

Visa

När livet vill mer

När livet vill mer

Har du lovat dig själv att förändra något i år?

Är du en av dem som sätter upp mål och nyårslöften inför det nya året? De vanligaste nyårslöftena handlar om att få in mer motion och bättre kostvanor. Men fokus på ditt inre, mönster och beteenden kan vara minst lika viktigt att fokusera på. Och varför inte börja nu?

I boken När livet vill mer får du möjlighet att se på dig själv, livet, dina relationer och omvärlden med nya ögon. Så att du kan leva det liv du vill leva. Med mer meningsfullhet i tillvaron och mer balans och harmoni i det dagliga livet.

Jag kallar boken för upplevelseguide för att du får möjlighet att utforska såväl dina tidiga livserfarenheters påverkan på livet idag och upplevelser av dig själv just nu. Du kan uppleva boken genom att ha den fysiskt framför dig och göra övningarna på papper, eller genom att lyssna på övningarna med hjälp av appen. Min förhoppning är därför att boken blir mer av en långvarig relation än något man läser och sedan lägger i bokhyllan.

I När livet vill mer får du chans att utforska såväl dina tidiga livserfarenheters påverkan på livet idag, som din upplevelse av dig själv just nu. Du får också fokusera på din längtan efter mer i livet. Meningsfullhet och livets syfte, att bara vara med dig själv och ditt inre, stilla rum.

Min önskan är att du ska få reflektera över det som är allra viktigast för dig.

/Lisa Skoog

Köp boken härVåra utbildningar

Lev oförklarligt förklarligt

Lev oförklarligt förklarligt

Vågar du leva utan förklaringar, utan att verkligen veta vad som är rätt eller fel? Utan att ta reda på fakta och utan att veta vad andra tänker och tycker är rätt? Vågar du bara kasta dig in i en ny relation eller varför inte söka nytt jobb lite spontant? Vågar du testa något nytt, något som du kanske har drömt om att våga?

Kanske blev det lite väl osäkert nu?

Vi behöver ju ibland en plan, en kalkyl och lite fakta. Och vi kan behöva rådfråga andra och räkna på sannolikheter.

Som vanligt blir svaret på livets komplexa frågor att vi behöver både och. Vi behöver leva utifrån både och. Vi behöver vår intuition, vår magkänsla och vår spontanitet. Och vi behöver relevanta fakta och förklaringsmodeller.

Den verkliga livsfrågan är då egentligen hur vi hittar harmonin? Balansen eller syntesen mellan oförklarligt och förklarligt, mellan plan och spontanitet, mellan fakta och intuition.

Kanske är det enklaste uttrycket för den balansen att leva med både hjärta och hjärna. För när den ena tar över kan vi uppleva att vi haltar fram i livet med skavsår i själen.

Läs fler bloggar härVåra utbildningar

Är det ibland svårt att välja?

Vilken blogg vill du läsa? Låt ödet, fru fortuna, eller slumpen välja.
Eller är det redan förutbestämt?

Inspiration, frustration och kunskap.

HumaNovas bloggar skrivs i syfte att inspirera till självreflektion eller för att väcka tankar om relationer eller livet i stort. Ibland är våra inlägg personliga reflektioner från våra medarbetare och konsulter. I vissa fall är syftet att förmedla kunskap om senaste nytt inom  våra ämnesområden.

Vi på HumaNova