5 sätt som gör dig svår att leva med

Vad gör dig svår att leva med?

Skriv ner 5 av dina beteenden eller sätt att vara i relationer som gör att du faktiskt är svår att leva med! Vad ska det vara bra för kan man ju undra. Det är ju inte jag utan min partner som är svår att leva med, eller? Jag är ju perfekt som jag är, eller!

Kanske är det så att en väl fungerande relation grundas genom att vi ser och accepterar våra tokiga sidor. Att vi släpper tron på att vi är felfria. Så har du tänkt över dina 5 sätt som gör dig svår att leva med?

För först när vi ser och accepterar våra tokigheter har vi chansen att må bra tillsammans. Känner du igen något av detta? Jag vill vara med dig hela tiden, dygnet runt året runt (symbiotisk). Jag vill att vårt hem skall vara rent och perfekt annars kan jag inte slappna (kontroll). Jag vill veta var du gör alltid (kontroll). Jag känner mig kvävd om du är för nära (närhetsallergi). Givetvis finns det 100-tals sätt att vara svår att leva med. Vilka är dina?

För när vi ser våra egna tokigheter och accepterar våra partners börjar vi leva i en accepterande miljö där vi inte känner oss hotade av varandra i relationen. Vi kan lugnt slappna av och le åt varandra, och oss själva. – Sån är han, -sån är hon, sån är jag.  Så hjälper vi varandra att ändra det vi kan och leva med det som är.

Så varför inte lära känna dig själv, även när det gör lite ont. Det klarar du.

Läs fler bloggar här