Motiverande samtal (MI) – webbutbildning från HumaNova

motiverad

Nu erbjuder vi motiverande samtal (MI) även som en webbutbildning, tillgänglig dygnet runt. Allt du behöver är en uppkoppling till internet samt en dator, surfplatta eller smart mobil. Sen kan du studera var och när du vill. 

Webbutbildningen motsvarar vår MI grundutbildning på 3-dagar. Den är framtagen av erfarna MI-instruktörer som även leder kurser med elever på plats i klassrummet. Webbutbildningen består av ljudklipp, texter och övningar. Det finns arbetsmallar till övningarna som du kan ladda ner och spara för att använda i ditt arbete med motiverande samtal.

Så här går du MI webbutbildning

Först behöver du skapa ett kundkonto hos Coursio, tjänsten som vi använder för våra webbkurser- och utbildningar. Kundkontot innehåller din e-post samt för och efternamn.

  1. Skapa ett konto
  2. Välj lösenord
  3. Välj betalning via Coursios betalningsalternativ

När betalningen är registrerad får du en bekräftelse, kvitto och inloggningsuppgifter till din e-postadress.

Se mer av kursinnehållet och anmäl dig här

Bli en bättre samtalsledare med MI

För att förstå grunden till motiverande samtal behöver vi först acceptera att människor har olika förutsättningar att nå förändring samt att vägen framåt kan se olika ut. MI handlar om att inspirera och motivera klienten att själv söka förändring. På så sätt startar en process där klienten är i fokus. Påtvingad eller utifrån initierad förändring ger sällan ett hållbart och långsiktigt resultat. Istället är det individens vilja till förändring som skapar hållbar förändring.

Bakgrunden till MI kommer från långvarig forskning och stor erfarenhet av missbrukarvård. Inom den klientgruppen kan viljan till förändring vara mycket låg. MI bygger på att klient och samtalsledare möts som jämlika parter där riktiga samtal och möten får utrymme. Långvariga och kliniska studier visar att förhållandet i samtalet ofta är avgörande för resultatet. William R Miller och Stephen Rollnick, upphovsmännen till motiverande samtal, har sett att ett jämlikt samarbete är nyckeln till hållbar förändring.

Anmälan

Anmäl dig och läs mer om webbutbildningen:

Plats

Din egen favoritplats. Studera var du vill och när du vill.

Prenumera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook för att snabbast få information om våra utbildningar och kurser.

Pris

Privatperson

4 900 SEK inkl. moms.

Företag/organisationer

4 900 SEK exkl. moms.

Är ni flera som vill gå webbkursen? Kontakta oss för offert.